Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Osakesijoittajan pitää voida lomailla rauhassa

Markkinaraati: Osakesijoittajan pitää voida lomailla rauhassa

Perjantai 16. kesäkuuta 2023 Markkinaraati

Osakemarkkinoilla tapahtuu kaiken aikaa asioita, mutta kesällä yleensä vähemmän. Ennen lomailua sijoittajan on hyvä tarkastella sijoitussalkkuaan ja miettiä, onko jokin osake päässyt hyvän kurssikehityksen vuoksi ylipainoon. Samalla voi käydä läpi, liittyykö johonkin osakkeeseen riskiä, joka voisi häiritä lomarauhaa.

Kauppalehden Markkinaraadissa pohdittiin tällä viikolla, mitkä osakkeet voisivat tarjota mielenrauhaa sijoittajan loman viettoon

– Elisan osake on laskenut lyhyessä ajassa kymmenen prosenttia. Yhtiön tarinassa mikään ei ole kuitenkaan muuttunut. Se on osake, jonka kanssa voi viettää kesää rauhassa, muotoili Markkinaraadissa mukana ollut salkunhoitaja Juuso Kenkkilä Aktiasta.

Raadissa arvioitiin myös valtiota osakkeenomistajana. Yhtiöistä, joissa valtion on omistajana, Kenkkilä löysi useampia tekijöitä, jotka saavat sijoittajan katsomaan tarkemmin ennen sijoituspäätöstään. Hänen mielestään valtio-omisteisissa pörssiyhtiöissä on verrokkejaan heikompi kannattavuustaso. Niihin liittyy myös poliittista riskiä, kuten vaikeutta irtisanoa henkilöstöä tarvittaessa tai mahdollisia muita intressiristiriitoja.

Kenkkilä näkee markkinoilla useampia merkkejä, jotka viittaavat alkavaan nousumarkkinaan. Kenkkilän kanssa Markkinaraadissa olivat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri sekä sijoituskirjailija, yksityissijoittaja Karo Hämäläinen.

Markkinaraati jää nyt kesätauolle. Seuraava Markkinaraati-keskustelu lähetetään perjantaina 25.8.2023.