Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Helsingin pörssissä on osakepoimijalle hyviä mahdollisuuksia

Markkinaraati: Helsingin pörssissä on osakepoimijalle hyviä mahdollisuuksia

Perjantai 1. syyskuuta 2023 Markkinaraati

Helsingin pörssi on jäänyt kurssikehityksessä jälkeen muista pörsseistä lyhyellä aikavälillä. Taustalla näyttäytyy Helsingin pörssin teollisuuspainotteisuus, mikä juuri nyt painaa Helsingin indeksiä. Toisaalta pitkällä aikavälillä Helsingin pörssi on yksi maailman parhaiten tuottavia pörssejä. Aiheesta keskusteltiin myös Kauppalehden Markkinaraadissa.

– Pohjoismaisilla ja eurooppalaisilla korkomarkkinoilla saa alhaisella korkoriskillä hyvin tuottavia sijoituksia. Helsingin pörssi on teollisuusvetoinen ja globaalisti katsoen se on jo taantumassa. Kiinan heikkoa kasvua on hinnoiteltu osakkeisiin jo pitkään. Nyt pitkäjänteiselle sijoittajalle alkaa olla jo mahdollisuuksia. Nousseet korot ovat avanneet osakesijoittajallekin laajemman työkalupakin, josta löytyy vaikkapa pääomaturvattuja sijoitustuotteita, keskusteluun osallistunut Aktian sijoitusjohtaja Samu Lang sanoi.

Samu Langin lisäksi mukana keskustelussa olivat mukana Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman ja senioristrategi Kaisa Kivipelto Danske Bankista.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.