Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Tiedote Swedbank Eastern Europe Equity -rahaston sulautumisesta Swedbank Robur Emerging Europe -rahastoon

Torstai 14. syyskuuta 2023 Asiakastiedotteet

Sijoitusrahaston Swedbank Eastern Europe Equity osuudenomistajille

Swedbank Investeerimisfondid AS on ilmoittanut Aktia Rahastoyhtiö Oy:lle Swedbank Eastern Europe Equity -rahaston sulautumisesta vastaanottavaan Swedbank Robur Emerging Europe -rahastoon.

Swedbank Robur Emerging Europe -rahastoon ei ole mahdollista tehdä lisämerkintöjä. Sulautuminen toteutetaan 20. lokakuuta 2023. Säännölliset rahastosäästösopimukset sulautuvassa rahastossa siirretään Aktia Emerging Market Equity Select -rahastoon, jos rahastosäästösopimuksen tekijä ei vaihda rahastoa, johon säästö kohdistuu tai lopeta sopimustaan viimeistään 10.10.2023. 

Jos osuudenomistaja hyväksyy rahaston sulautumisen, ei osuudenomistajalta edellytetä toimenpiteitä.

Lunastus ennen muutosta ja muut tiedot 

Jos haluat lunastaa osuutesi sulautuvassa rahastossa tai vaihtaa ne jonkin toisen Aktia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoiman rahaston osuuksiksi, tulee toimeksianto lunastuksesta tai rahasto-osuuksien vaihdosta jättää 10. lokakuuta 2023 klo 15.00 mennessä. Muussa tapauksessa toteutamme sulautumisen ja sinulle kirjataan sulautumispäivänä rahasto-osuuksia vastaanottavasta rahastosta samasta markkina-arvosta kuin mitä sinulla oli Swedbank Eastern Europe Equity -rahastoa. Emme veloita palkkiota lunastuksesta tai rahasto-osuuksien vaihdosta sulautuvan rahaston osuudenomistajilta, jotka haluavat lunastaa tai vaihtaa omistuksensa rahastossa 6.9.2023–10.10.2023 välisenä aikana. Pyydämme huomioimaan, että rahasto-osuuksien myynnillä tai vaihdolla saattaa olla veroseuraamuksia sinulle osuudenomistajana. 

Osuudenomistajia tiedotetaan asiakaskirjeitse. Säännöllisten rahastosäästäjien tulee tutustua Aktia Emerging Market Equity Select -rahaston avaintietoasiakirjaan. Rahaston säännöt ja rahastoesite löytyvät rahastokohtaisilta sivuilta.