Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Lainakorkojen huiput on jo nähty, mutta lasku on hidas

Markkinaraati: Lainakorkojen huiput on jo nähty, mutta lasku on hidas

Perjantai 29. syyskuuta 2023 Markkinaraati

Kauppalehden Markkinaraadissa keskusteltiin tällä viikolla lainakoroista ja asuntolainoista. Aiheesta olivat keskustelemassa Aktian pankkiliiketoiminnan johtaja Anssi Huhta, OP:n vähittäispankkitoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Harri Nurmela ja Nordean Suomen henkilöasiakasliiketoiminnan varajohtaja Nina Luomanen.

Raati arvioi, että korkohuiput on jo nähty. Korkotason arvioidaan laskevan maltillisesti, ja vuoden euribor-korot jäänevät 3–4 prosentin tasolle pitkäaikaisesti. Suomalaiset ovat silti uskollisia lainanlyhentäjiä. Luottotappioiden määrä on pysynyt matalana.

Asuntojen hinnat ovat painuneet, eikä Markkinaraadin keskustelijat odota nopeaa hinnannousua. Kotitalouksien luottamus ei ole juuri nyt vahvimmillaan.

– Asuntomarkkinoiden jumiutuminen ei johdu pelkästään korkojen noususta, vaan kotitalouksilla on muitakin talouteen liittyviä pulmia. Asiakkaiden lainanhoidon tilanteita hoidetaan pankeissa ennakoivasti, jolloin asiakkaan taloudellisissa tilanteissa tapahtuvia muutoksia saadaan tasoitettua. Asuntolainojen kuuden prosentin stressitesti on osoittautunut oikeaksi tasoksi, Aktian Anssi Huhta totesi keskustelussa.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.