Siirry sisältöön Siirry chattiin
Mahdollisuus ensiasunnon ostajalle – vuoden loppuun asti asuntolaina ilman toimitusmaksua

Mahdollisuus ensiasunnon ostajalle – vuoden loppuun asti asuntolaina ilman toimitusmaksua

Perjantai 13. lokakuuta 2023

Asuntomarkkinoilla eletään tällä hetkellä poikkeuksellisia aikoja. Tarjontaa on runsaasti erityisesti pienemmistä asunnoista, kuten yksiöistä ja kaksioista, minkä seurauksena myös hinnat ovat tulleet alas huipputasoiltaan.    

Aktian henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Christer Nyback arvioi, että niin korkojen nousu kuin asuntojen hintojen lasku ovat nyt kuitenkin tasoittumassa.

– Tässä markkinatilanteessa voittajia ovat ensimmäistä asuntoaan ostavat, jotka voivat hyötyä laskeneista hinnoista ja hyvästä tarjonnasta ilman huolta vanhan asunnon myynnistä, Nyback sanoo.

Hallitus esittää, että ensiasunnon varainsiirtoverovapaus poistuu vuoden 2024 alusta, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että lain muuttuessa veroedun saaminen edellyttää asunnon kauppakirjan olevan allekirjoitettu viimeistään 31.12.2023. Nyt onkin Nybackin mukaan kaiken kaikkiaan hyvä hetki aktivoitua, mikäli ensimmäisen asunnon ostaminen on suunnitelmissa.

– Haluamme tukea ensimmäisen asunnon ostamista. Voit nyt saada Aktiasta asuntolainan ensiasuntoon ilman toimitusmaksua.

Varaa aika etätapaamiseen, käydään yhdessä tilanteesi läpi ja katsotaan mikä voisi olla sinulle hyvä tapa hyödyntää nykyinen markkinatilanne ja edistää unelmaasi omasta asunnosta.

Varaa aika etätapaamiseen

Rahoitusesimerkki ensiasunnon ostajalle

  • Laina-aika max. 25 vuotta
  • Pankin marginaali 0,38 %
  • Viitekorko 3, 6 tai 12 kk euribor
  • Ei toimitusmaksua*

Esimerkkilaskelma

Lainamäärä150 000 euroa
MaksutapaAnnuiteetti
Laina-aika25 vuotta 0 kk
Kuukausierä850 euroa
Maksuerien määrä300
Lyhennysten maksuväli1 kk
Lainan korko6 kuukauden euribor (noteeraus 13.10.2023 4,12) + marginaali 0,38%
Toimitusmaksu  0 euroa
Hoitokulu2,30 euroa/kk
Korot yhteensä  101 588,29 euroa (arvio)
Kokonaan maksettava 252 278,29 euroa (arvio)
Todellinen vuosikorko 4,69 %

Asuntoluottosopimuksen täyttämisen vakuudeksi on annettava asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavat yhteisöosuudet, asuinkiinteistö, kiinteistöä koskeva käyttöoikeus tai muu vakuus.

*Etu voimassa 31.12.2023 asti.

Varaa aika etätapaamiseen

Tämä ei ole pankkia sitova lainatarjous. Luoton myöntämisen edellytyksenä on aina hyväksytty luottopäätös, jonka yhteydessä varmistetaan luotolle tarjotun vakuuden hyväksyttävyys. Luoton myöntäjänä toimii Aktia Pankki Oyj, Arkadiankatu 4-6, 00100, kotipaikka Helsinki, Y-tunnus 2181702-8.