Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Markkinaraati: Eurokriisi ei näytä ilmeiseltä

Markkinaraati: Eurokriisi ei näytä ilmeiseltä

Perjantai 3. marraskuuta 2023 Markkinaraati

Eurotalouksista erityisesti Italia kipuilee julkisen taloutensa ja siitä seuraavan velkaantuneisuutensa kanssa. Markkinaraadin mielestä vaatisi kuitenkin selvän ulkoisen tekijän tai poliittisen hölmöilyn, että Italia laukaisisi eurokriisin. 

Julkisen talouden vaivat eivät ole täysin vieraita Suomenkaan kansantaloudelle. Suomen velkaantuneisuus on eurooppalaista keskitasoa, mutta julkisen talouden velkaantuminen ei näytä taittuvan vielä tällä hallituskaudella.

– Suomen talouden sidos euroon vaatisi joustokykyä muun muassa työmarkkinoilla, ja siinä ei ole riittävästi onnistuttu. Esimerkiksi Ruotsissa on pystytty tekemään työmarkkinauudistuksia, on korkea investointiaste sekä tiukka finanssipolitiikka. Suomen velkaantuneisuuden pysähtyminen edellyttäisi vielä viiden miljardin sopeutustoimia, Aktian pääekonomisti Lasse Corin sanoi Markkinaraati-keskustelussa. 

Corinin lisäksi Markkinaraadissa olivat mukana Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki ja Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.