Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Uudessa huijauksessa pyydetään asentamaan etäkäyttösovellus puhelimeen.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Eurokriisi ei näytä ilmeiseltä

Markkinaraati: Eurokriisi ei näytä ilmeiseltä

Perjantai 3. marraskuuta 2023 Markkinaraati

Eurotalouksista erityisesti Italia kipuilee julkisen taloutensa ja siitä seuraavan velkaantuneisuutensa kanssa. Markkinaraadin mielestä vaatisi kuitenkin selvän ulkoisen tekijän tai poliittisen hölmöilyn, että Italia laukaisisi eurokriisin. 

Julkisen talouden vaivat eivät ole täysin vieraita Suomenkaan kansantaloudelle. Suomen velkaantuneisuus on eurooppalaista keskitasoa, mutta julkisen talouden velkaantuminen ei näytä taittuvan vielä tällä hallituskaudella.

– Suomen talouden sidos euroon vaatisi joustokykyä muun muassa työmarkkinoilla, ja siinä ei ole riittävästi onnistuttu. Esimerkiksi Ruotsissa on pystytty tekemään työmarkkinauudistuksia, on korkea investointiaste sekä tiukka finanssipolitiikka. Suomen velkaantuneisuuden pysähtyminen edellyttäisi vielä viiden miljardin sopeutustoimia, Aktian pääekonomisti Lasse Corin sanoi Markkinaraati-keskustelussa. 

Corinin lisäksi Markkinaraadissa olivat mukana Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki ja Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.