Siirry sisältöön Siirry chattiin
Anna jouluna rahastolahja

Anna jouluna rahastolahja

Keskiviikko 13. joulukuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Tiesithän, että rahasto-osuuksia voi antaa myös lahjaksi? Rahastolahja sopii niin lapselle kuin aikuiselle. Se on vastuullinen lahja, joka todennäköisesti kasvaa saajansa rinnalla ja tuottaa iloa vielä, kun joulun muotilelut ovat jo aikaa sitten painuneet unholaan. 

Voit itse valita rahaston, jota haluat lahjoittaa, tai voit lahjoittaa lisää osuuksia rahastosta, jota lahjan saajalla jo on. Näin helposti se käy:

  1. Valitse rahasto, jota haluat lahjoittaa. 
  2. Lähetä verkkopankin kautta Aktialle viesti, josta ilmenee saajan nimi, henkilötunnus, lahjoitettavan rahaston nimi, lahjoitettava summa ja tili, jolta lahja veloitetaan. 
  3. Asiakaspalvelu tekee toimeksiannon ja lähettää sen sinulle hyväksyttäväksi.
  4. Kun olet hyväksynyt toimeksiannon, teemme merkinnän ja lähetämme sinulle lahjakirjan, jonka voit tulostaa ja antaa lahjan saajalle. 

Nopeuttaaksesi toimeksiantosi käsittelyä, varmistathan, että asiakastietosi samoin kuin lahjan saajan asiakastiedot on täytetty ja ajan tasalla. Jos sinua tai lahjan saajaa on pyydetty päivittämään tiedot tai tiedot puuttuvat, ne voi täyttää tästä. Alaikäisen tiedot täyttää huoltaja. 

Lue lisää rahastosäästämisestä ja sen hyödyistä.

Tämä on mainos. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Rahasto-osuuden arvo voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa varat kokonaan tai osittain. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Aktia Pankki Oyj ei vastaa asiakkaan sijoitustoiminnan tuloksesta. Asiakkaan tuleva sijoitustoiminnan tulos riippuu verotuksesta, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua rahoitusvälineen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi sijoitusrahaston avaintietoasiakirjasta ja rahastoesitteestä. Rahastoja hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy. Aktia Pankki Oyj toimii Aktia Rahastoyhtiö Oy:n asiamiehenä. Säännöt, rahastoesitteet, avaintietoasiakirjat ja muut viralliset asiakirjat Aktia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimille rahastoille sekä Aktia Pankki Oyj:n sijoittajatiedote ovat saatavissa veloituksetta suomen- ja ruotsinkielisenä Aktian toimipisteissä ja osoitteessa www.aktia.fi.