Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Suomen Lucia levitti valoa Aktiassa

Suomen Lucia levitti valoa Aktiassa

Keskiviikko 13. joulukuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Suomen Lucia 2023 Madeleine Amoroso kulkueineen levitti valoa ja lämpöä Aktian pääkonttorissa varhain Lucian päivän aamuna. Katso video Lucia-kulkueen esityksestä: 

Suomen Lucia levitti valoa Aktiassa

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.

Suomen Lucia on Folkhälsanin Lucia-keräyksen keulahahmo. Tänä vuonna keräyksen tavoitteena on auttaa haavoittuvassa tilanteessa olevia perheitä. Suomen Lucia Madeleine Amoroso on aina ihaillut Luciaa.

”Lucia oli minulle jo lapsena esikuva ja ilon ja valon tuoja, ja olen haaveillut pääseväni Luciaksi. Nyt aikuisena perinteen merkitys on vain vahvistunut, ja Lucia merkitsee entistä enemmän. Perinteellä on erityistä merkitystä siksi, että isovanhempani ovat Sisiliasta”, Amorosa sanoo.

Osa keräyksen tuotoista käytetään leiritoimintaan, jossa perheet saavat tärkeää tukea toisiltaan ja irtioton haastavasta arjesta. Amoroso arvostaa keräyskohdetta.

”Kohde on todella tärkeä! Keräys tulee monia lapsiperheitä, joilla on erilaisia haasteita. Leirillä he saavat tukea ja hengähdystauon arjen keskellä.”

Aktian yhteistyö Folkhälsanin kanssa on jatkunut pitkään, ja sijoitusrahasto Aktia Folkhälsan, joka nykyään on osa Aktia Secura -sijoitusrahastoa, on olennainen osa tätä yhteistyötä.  Osa rahaston hallinnointipalkkiosta on kanavoitu Folkhälsanille, ja varoja on käytetty tutkimukseen sekä terveyttä edistävään työhön Suomessa. Näin rahasto on ollut hyödyksi paikallisyhteisöille jo pidemmän aikaa. 

Rahaston yhteenlaskettu palautusmäärä on vuosien mittaan ollut lähes miljoona euroa. 

Aktia tukee Lucia-keräystä perinteen mukaisesti. 

Näin voit osallistua Lucia-keräykseen