Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian joulutervehdys

Aktian joulutervehdys

Maanantai 18. joulukuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Hyvä asiakkaamme

Joulun lähestyessä haluan kiittää sinua kuluneesta vuodesta. Vuosi on ollut vauhdikas, mutta pian on aika hengähtää hetki ja ehkä myös viettää aikaa perheen, ystävien ja läheisten kanssa.

Kuluneen vuoden toimintaympäristöä on ollut harvinaisen haastavaa ennakoida. Suurin epävarmuustekijä on sota Euroopassa. Se on valtava tragedia, joka laskee mielialoja ja yleistä tunnelmaa. Vaikutukset näkyvät myös taloudessa yleisenä epävarmuutena ja markkina-arvojen heilahteluna. Vaikka me pankit hyödymme korkeasta korkotasosta, ei epävarmuus ole lopulta kenenkään etu. Kaikille on parempi, että yhteiskunnalla menee hyvin. Onneksi korkojen nousu näyttäisi olevan takanapäin, ja inflaatiokin osoittaa rauhoittumisen merkkejä. 

Aktia on tänä vuonna onnistunut monessa. Teimme vuoden kolmannella kvartaalilla historiamme parhaan tuloksen. Asiakasmäärämme ovat kasvussa, ja muun muassa Finnair Visa Credit -kortti on tuonut meille lyhyessä ajassa ennätyksellisen paljon uutta ja potentiaalista asiakaskuntaa. Varainhoitomme on ollut vuoden kolmanteen kvartaaliin asti nettomerkinnöiltään positiivinen. Henkivakuutusliiketoimintamme on kehittynyt hyvin sekä myynnin, vakuutusteknisen tuloksen että IT-kehityksen näkökulmasta. Myös IT:n ja liiketoiminnan yhteistyö on edennyt hienosti, ja olemme muun muassa vieneet määrätietoisesti eteenpäin vuoden 2022 lopussa lanseerattua Aktia ID -tunnistautumissovellusta. Aktia myös valittiin yhdeksättä kertaa peräkkäin Euroopan parhaaksi korkovarainhoitajaksi. Tällä on iso merkitys varsinkin nyt, kun korkorahastojen suosio kasvaa. 

Vuoteen on mahtunut myös haasteita ja kehittymisen paikkoja. Lähtökohtamme on, että asiakkaalla pitää olla aina halutessaan mahdollisuus keskustella kanssamme, mutta kevään asiakaspalautteen perusteella emme ole aina täysin onnistuneet tässä. Palautteen saatuamme lisäsimme resursseja asiakaspalveluun, mikä oli selvästi oikea toimenpide. Haluamme jatkossakin palvella asiakkaitamme hyvin sekä suomeksi että ruotsiksi.

Uskon, että suomalaiset tarvitsevat kaikkina aikoina kumppanikseen osaavan varainhoitajapankin, joka katsoo eteenpäin ja näkee kansalaisten vaurastumisen edellytyksenä yhteiskunnan vakaudelle ja hyvinvoinnille. Tänäkin vuonna moni asiakas on antanut meidän tehdä itselleen vaurastumissuunnitelman. Se mahdollistaa tavoitteellisen sijoittamisen lainanmaksun ohessa ja antaa turvaa odottamattomissakin tilanteissa. Kun sinä asiakkaana kaipaat neuvoa, niin ota rohkeasti yhteyttä, me autamme parhaamme mukaan. Ajatellaan yhdessä pidemmälle ja luotetaan, että asiat järjestyvät. 

Tänä jouluna olemme jälleen osallistuneet Folkhälsanin Lucia-keräykseen, josta saatavat varat käytetään vaikeassa asemassa olevien lapsiperheiden auttamiseen. Itselleni tuntuu merkitykselliseltä, että Aktia on mukana tukemassa tätä tärkeää asiaa. 

Haluan kiittää sydämestäni kaikkia Aktian asiakkaita luottamuksestanne ja toivottaa teille oikein levollista ja rauhallista joulunaikaa.

Parhain terveisin


Juha Hammarén
toimitusjohtaja, Aktia Pankki Oyj