Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Aktia toi markkinoille vihreän asuntolainan

Aktia toi markkinoille vihreän asuntolainan

Tiistai 19. joulukuuta 2023 Blogit ja artikkelit

Vihreä asuntolaina on Aktian ensimmäinen vihreä lainatuote. Aktia on profiloitunut pitkään vastuullisen ja vaikuttavan sijoittamisen edelläkävijänä, ja nyt laajennamme tuotevalikoimaamme vihreän rahoituksen tuotteilla. 

Ilmastonmuutoksen hillintä on yksi EU:n kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmän eli taksonomian kuudesta ympäristötavoitteesta. Aktian vihreä asuntolaina on asuntoluotto, jolla hankittava asunto täyttää rakennuksen energiatehokkuuden osalta taksonomian vaatimukset ja edistää merkittävästi ilmastonmuutoksen hillintää koskevan ympäristötavoitteen täyttymistä.

Asiakas voi saada Aktiasta vihreän asuntolainan asuinhuoneiston tai omakotitalon hankintaan. Jotta asuntolaina voidaan määrittää vihreäksi, hankittavasta asunnosta tulee olla saatavilla voimassa oleva rakennuksen energiatodistus, joka täyttää energiatehokkuuskriteerit. Kohde, jolla on A-energialuokka täyttää aina vihreän asuntolainan kriteeristön, ja kriteerit voivat täyttyä myös, jos energialuokka on B.  

Aktian ESG-päällikön Annika Bromanin mukaan Aktialle on tärkeää kasvattaa tarjontaansa vihreällä asuntolainalla.

”Meillä on pitkät perinteet vastuullisesta luotonannosta, ja vihreät rahoitustuotteet ovat sille luonteva jatkumo. Vihreän asuntolainan kautta voimme pankkina edistää vihreää siirtymää”, Broman toteaa.

Asiakkaat ovat nykyisin hyvin tietoisia ilmastohaasteista. Taloudellisen hyödyn ohella vihreään lainaan päätymisen vaikuttimena voi olla halu tehdä jotain konkreettista ilmaston hyväksi. Tähän tarpeeseen Aktia haluaa vastata.

”Asuntolaina-asiakas, jonka asuntolaina määritellään vihreäksi, on mukana tuottamassa positiivisia ympäristövaikutuksia hankkimalla energiatehokkaan kodin. Aktia kannustaa asiakkaitaan energiatehokkuuteen myöntämällä kriteerit täyttävän vihreän asuntolainan ilman toimitusmaksua”, henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Christer Nyback toteaa.

Aktian vihreiden rahoitustuotteiden valikoima täydentyy vuoden 2024 aikana.

Asuntolaina Aktiasta