Siirry sisältöön Siirry chattiin
Talouden nobelisti Michael Spence vieraili Aktialla

Talouden nobelisti Michael Spence vieraili Aktialla

Torstai 18. tammikuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Talouden nobelisti Michael Spence vieraili Suomessa tammikuun puolivälissä sveitsiläispankki UBS:n kutsumana. Vierailun taustalla on Aktian ja UBS Varainhoidon yhteistyö pääomasijoittamisessa.

Michael Spence on yhdysvaltalainen ekonomisti, joka voitti Nobelin taloustieteen palkinnon vuonna 2001 yhdessä George Akerlofin ja Joseph Stiglitzin kanssa.

Helsingin vierailullaan Spence tapasi institutionaalisia sijoittajia ja median edustajia. Keskustelun aiheena olivat muun muassa tekoälyn ja muiden teknologioiden vaikutukset maailmantalouden pidemmän aikavälin näkymiin.

Keskustelussa Spence korosti, että nykyisessä markkinaympäristössä aktiiviselle ja asiantuntevalle ostajalle löytyy hyvin mielenkiintoisia mahdollisuuksia pääomasijoitusten jälkimarkkinoilta.

Aktian Chief Investment Officer Samu Lang muistutti, että markkinadynamiikka on viime vuosina normalisoitunut.

– Kokeneen sijoittajan näkökulmasta viime vuosina tapahtunut korkojen nousu on hyvä asia. Korkotaso on ollut poikkeuksellisen matala ja talouden toimintaympäristö epänormaali viimeiset 15 vuotta, vuoden 2008 finanssikriisistä lähtien. Normaalimmassa markkinaympäristössä sijoituspäätöksiä on helpompi tehdä, sanoi Lang.

Myös Jochen Mende UBS Varainhoidosta kertoi näkemyksensä pääomasijoitusmarkkinan kehityksestä.

– Private Equity -sijoitukset menestyvät myös haastavissa markkinaolosuhteissa, emmekä usko tämän kerran olevan poikkeus. Erityisesti jälkimarkkinat tarjoavat houkuttelevia mahdollisuuksia tällaisessa ympäristössä, varsinkin omaisuusluokan uusille sijoittajille, sillä sijoittajilla on tarve irrottaa varoja, ja he ovat valmiita myymään hyviä omaisuuseriä alennuksella.

UBS on lanseerannut uuden pääomasijoitusten jälkimarkkinoilla toimivan tuotteen. Lisätietoja saat omalta Aktia-pankkiiriltasi.