Siirry sisältöön Siirry chattiin
YIT tarjoaa asunnon ostajalle Aktiasta otetun asuntolainan viitekorkoon 2 % korkokaton viideksi vuodeksi

YIT tarjoaa asunnon ostajalle Aktiasta otetun asuntolainan viitekorkoon 2 % korkokaton viideksi vuodeksi

Perjantai 26. tammikuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Suomen suurin rakennusyhtiö YIT maksaa muuttovalmiin YIT Kodin ostajan asuntolainalle 2 % korkosuojan viideksi vuodeksi Aktiasta otetun asuntolainan viitekorkoon. Edun saamiseksi tulee kaupat tehdä aikavälillä 29.1.–30.4.2024 ja asuntolainaa hakea YIT:n asuntomyyjältä saatavaa linkkiä käyttäen.

”Nousseet korot ja asuntomarkkinoiden hidastuminen ovat lykänneet monilla asunnonostosuunnitelmia. Haluamme olla mukana vauhdittamassa asuntomarkkinan virkoamista, mihin tämä kumppanuus YIT:n kanssa antaa mielenkiintoisen mahdollisuuden. Kahden prosentin korkokatto on nykyisessä korkoympäristössä tuntuva etu, joka antaa asunnon ostajalle mielenrauhaa ja parantaa oman talouden ennustettavuutta”, sanoo Aktian henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Christer Nyback

Kahden prosentin korkokatto on nykyisessä korkoympäristössä tuntuva etu.

Etu on henkilökohtainen ja tarjotaan ainoastaan henkilöasiakkaille omaan käyttöön tai sijoitusasunnoksi ostettavaan asuntoon. YIT:n maksamaa korkokattoetua ei voi hyödyntää lainaan, jolla maksetaan vuokratontin lunastushinta tai varainsiirtovero. Kampanja koskee vain sellaisia YIT Koteja, jotka ovat asuntokaupan allekirjoitushetkellä muuttovalmiita. 

”Haluamme auttaa asiakkaitamme toteuttamaan asumisunelmansa sujuvasti ja henkilökohtaisesti. YIT:n asiakkaat saavat meiltä heti suorat yhteystiedot oman alueensa yhteyshenkilöihin lainaneuvottelun sopimiseksi”, Nyback korostaa. 

Lue lisää YIT:n sivuilta


Luoton myöntämisen edellytyksenä on aina hyväksytty luottopäätös, jonka yhteydessä varmistetaan luotolle tarjotun vakuuden hyväksyttävyys. Luoton myöntäjänä toimii Aktia Pankki Oyj, Arkadiankatu 4-6, 00100, kotipaikka Helsinki, Y-tunnus 2181702-8.

Esimerkkilaskelma 300 000 euron asuntolainalle 25 vuoden laina-ajalla. Lainan viitekorko on 6 kuukauden euribor (noteeraus 23.3.2024 3,87 %) ja marginaali 0,35 %. Lainan viitekorolla on 5 vuotta 2,00 % korkokatto, kun lainahakemus on tehty edellä olevaa linkkiä käyttäen. Lainasi kokonaiskorko voi korkokaton voimassaoloaikana olla enintään 2,35 %. Todellinen vuosikorko on 3,62 %, johon sisältyy 600 euron toimitusmaksu sekä lainan maksuerän automaattisen veloituksen kulu 2,90 euroa/kk. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 458 567,55 euroa (arvio). Lainan ensimmäinen kuukausierä on 1 303,72 euroa. 

Esimerkki on suuntaa antava ja on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa. Todellisen vuosikoron laskelmassa ei ole huomioitu korkokattomaksua, joka määritetään luoton nostohetkellä ja joka ei etua hyödynnettäessä tule asiakkaan maksettavaksi luottokustannuksena. Autamme suuntaa antavasti arvioimaan korkokattomaksun suuruuden jo ennen luottosopimuksen tekemistä, mutta korkokaton lopullinen hinta määräytyy aina lainan nostohetkellä vallitsevan markkinatilanteen ja korko-odotusten mukaan

Asiakkaalta pyydetään suostumus sopimuksen täytäntöönpanon kannalta tarpeellisten pankkisalaisuuden alaisten tietojen luovuttamiseen YIT:lle. Näihin tietoihin lukeutuvat nimi, tieto luottohakemuksen hyväksymisestä ja tieto myönnetyn luoton määrästä. Kampanjan toteuttamiseksi Aktia ja YIT käsittelevät henkilötietoja yhteisrekisterinpitäjinä. Voit tutustua tietosuojaselosteeseen henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista sivulla www.aktia.fi/fi/yksityisyyden-suoja; otsikon Aktia yhteisrekisterinpitäjänä alta.