Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Milloin Helsingin pörssiin saadaan taas uusia yhtiöitä?

Markkinaraati: Milloin Helsingin pörssiin saadaan taas uusia yhtiöitä?

Perjantai 16. helmikuuta 2024 Markkinaraati

Viime vuonna Helsingin pörssissä ei nähty yhtään listautumisantia. Tuleva vuosi näyttää synkältä. Viikon markkinaraadissa ruoditaan, mitä yhtiöt odottavat markkinalta listautuakseen ja mistä tunnistaa onnistuneen listautumisen. 

Aktian salkunhoitajan Tomi Korpivaaran mukaan on vaikea sanoa, milloin nähdään seuraava listautuminen Helsingin pörssissä. Hän ennustaa tulevasta vuodesta hiljaista IPOjen suhteen. 

– Meidän pitää katsoa yhtiöiden arvostustasoa. Suomesta ostetaan pois laadukkaita yhtiöitä hirveän halvalla. Meidän pitäisi osata markkinoida yrityksiä ja heidän tuotteitaan paremmin, jotta saisimme niille korkeammat arvostustasot. Sitä kautta meidän kannattaa rakentaa mielenkiintoa yrityksille listautua, Korpivaara toteaa. 
Korpivaaran mukaan sijoittajan kannattaa kiinnittää huomiota pitkään listaan asioita, kun harkitsee lähtevänsä mukaan listautumisantiin.   

– Hyvä ja selkeä sijoittajatarina, joka on verifioitavissa lukujen kautta. Yhtiöllä pitää olla hyvä ja kokenut johto, joka on kieli- ja esiintymistaitoinen. Tämä on hirveän tärkeätä, ja ajattelen aina kansainvälisiä sijoittajia. Bisneksen pitää olla hyvä. Siinä pitää olla kilpailuetua, pysyvyyttä ja koko paketin tulee olla kasassa, Korpivaara summaa kolme keskeisintä hyvän listautumisannin ominaisuutta sijoittajan näkökulmasta. 

– Hyvässä listautumisessa bonuksena pitää myös olla pihviä sijoittajalle, joka laittaa tuoretta rahaa sinne. Ei pidä olla liian ahne listautujana.

Tomi Korpivaaran lisäksi Markkinaraadissa ovat tällä viikolla mukana Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman ja Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Anne Horttanainen.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.