Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Uudessa huijauksessa pyydetään asentamaan etäkäyttösovellus puhelimeen.

Lue lisää täältä.

Vuokramarkkinoilla myllertää - kannattaako asuntoihin sijoittaa enää edes pääkaupunkiseudulla?

Vuokramarkkinoilla myllertää - kannattaako asuntoihin sijoittaa enää edes pääkaupunkiseudulla?

Perjantai 23. helmikuuta 2024 Markkinaraati

Tällä viikolla Kauppalehden Markkinaraadissa puhutaan vuokra-asuntomarkkinoista. Mihin suuntaan vuokrat kehittyvät ja miten asuntosijoittaja saa pääomalleen jatkossa parhaan tuoton?

Taaleri Kiinteistöjen sijoitusjohtaja Jan Hellman on odottavan toiveikas. 

– Ilmassa on paljon tekijöitä, jotka johtavat siihen, että markkina taas vähän ajan kuluttua muuttuu toiseen suuntaan. Asuntosijoittamien on pitkäjänteistä toimintaa. Kaikki odottavat korkokäyrän kääntyvän toiseen suuntaan, mikä voi olla laukaiseva tekijä asuntomarkkinoilla, Hellman kommentoi. 

Samalla asuntosijoitusbuumi on ohi, ja korkotilanne vaikuttaa laaja-alaisesti vuokramarkkinoihin. 

– Yleisesti markkina on muuttunut haastavammaksi kaikille vuokranantajille, kun asuntosijoittamisessa käytetään lähtökohtaisesti velkarahaa. Kun velkarahan hinta nousee, kassavirtatuotto heikkenee. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten seuraavan parin vuoden aikana markkina kehittyy ja miten tämä vuosikymmen loppuu.

Jan Hellmanin lisäksi raadissa olivat mukana Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola ja Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksynnän.