Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian kehittyvien markkinoiden rahasto palkittiin Euroopan parhaana

Aktian kehittyvien markkinoiden rahasto palkittiin Euroopan parhaana

Keskiviikko 6. maaliskuuta 2024 Blogit ja artikkelit Varainhoito

Kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkovelkakirjoihin sijoittava Aktia Emerging Market Local Currency Bond+ -rahasto sai ykköspalkinnon Refinitiv Lipper Fund Awards -vertailussa.

Kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkovelkakirjoihin sijoittava Aktia Emerging Market Local Currency Bond+ on palkittu Euroopan parhaana rahastona Bond Emerging Markets Global Local Currency -sarjassa kolmen ja viiden vuoden tarkastelujaksolla.  

”Arvostamme Lipperin tunnustuksen korkealle, sillä Eurooppa on erittäin kilpailtu markkina”, Aktian varainhoidon johtaja Kati Eriksson toteaa.

Aktian varainhoidon vahvuuksia ovat asiakaslähtöinen ja osaava henkilöstö sekä näkemyksellinen salkunhoito. Erikssonin mukaan nämä tekijät pitävät Aktian vuodesta toiseen salkunhoitajien kärkikaartissa kehittyvien lainamarkkinoiden osaajana Euroopan tasolla.   

”Salkunhoito on pitkäjänteistä ja kurinalaista tiimityötä, jota ohjaavat selkeä, aktiivinen sijoitusfilosofia ja toimiva sijoitusprosessi. Nämä menestystekijät tukevat meitä matkallamme johtavaksi varainhoitajapankiksi.”

Aktian sijoitusprosessi perustuu pitkään kokemukseen ja selkeään näkemykseen

Aktia on jo pitkään panostanut kehittyvien maiden korkorahastoihin ja pyrkii valinnoillaan tarjoamaan aidosti parhaat ratkaisut, jotka toimivat myös epävarmoina aikoina. Viimeiset pari vuotta ovat olleet erittäin haastavia korkomarkkinoilla, kun markkinateemat ovat vaihdelleet koronakriisin aiheuttamasta epävarmuudesta voimakkaaseen inflaation nousuun ja keskuspankkien nopeaan rahapolitiikan kiristämiseen.

”Palkinto osoittaa maavalintaa, maiden pitkän aikavälin fundamentteja sekä riskien hallintaa korostavan sijoitusprosessimme vahvuuden.  Viime vuonna Lipper palkitsi Aktia Emerging Markets Local Currency Frontier -rahaston, ja nyt saatava tunnustus alleviivaa Aktian EMD-tiimin laaja-alaista tuntemusta kehittyvien talouksien korkosijoittamisessa”, Emerging Market -tiimin johtaja Henrik Paldynski toteaa.  

Refinitiv Lipper on johtava kansainvälinen ja puolueeton rahastoanalyysien ja -vertailujen tuottaja. Refinitiv Lipper Fund Awards -palkintoja jaetaan vuosittain parhaille rahastoille sekä varainhoito- ja rahastoyhtiöille ympäri maailmaa. Palkinnot jaetaan riskipainotetun kolmen, viiden ja kymmenen vuoden tuoton perusteella.

Refinitiv Lipper Fund Awards -palkinnot perustuvat Lipper Leader for Consistent Return -luokitukseen, joka on objekitiivinen, kvantitatiivinen, riskikorjattu mittari, joka lasketaan 36, 60 ja 120 kuukauden ajalta. Lipper Leaders rahastovertailut eivät ole eivätkä ole tarkoitettu sijoitusneuvonnaksi tai myyntitarjoukseksi tai ostosuositukseksi minkään toimijan yhdestäkään arvopaperista millään toimialueella. Lisätietoja: lipperfundawards.com.