Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Miten voi löytää pienyhtiöiden supervoittajat?

Markkinaraati: Miten voi löytää pienyhtiöiden supervoittajat?

Perjantai 15. maaliskuuta 2024 Markkinaraati

Tämän viikon Markkinaraadissa keskustellaan pienyhtiöistä sijoituskohteena ja pohditaan, mistä tunnistaa hyvän pienyhtiön. Raati keskustelee myös siitä, milloin pienyhtiöihin kannattaa sijoittaa suoraan ja milloin rahaston kautta.

Millainen yhtiö lasketaan pienyhtiöksi? Pienyhtiöllä ei ole mitään virallista määritelmää. Tavallisesti pienyhtiökenttä rajautuu markkina-arvoltaan alle 1,5–2 miljardin euron yrityksiin. Mikroyhtiöiden markkina-arvo on taas yleensä 500 miljoonan euron alapuolella. 

Aktian salkunhoitaja Juha Laakson mukaan pienyhtiöihin sijoittavan tyypillisin virhe on oman riskinkantokyvyn ja kärsivällisyyden väärinarvioiminen. 

– Usein odotetaan, että pienyhtiöt kehittyvät todella nopeasti. Vaikka pienyhtiöillä on hyvä kasvuprofiili ja ne pystyvät yleensä kasvamaan isoja ja vakaita yhtiöitä nopeammin, matkalla voi olla pomppuja. Niitä pitää pystyä kestämään, Laakso sanoo . 

Laakso alleviivaa myös hajautuksen tärkeyttä pienyhtiösijoituksissa. 

– Harvoin on sellainen salkku, että kaikki osakkeet ja yhtiöt menevät samaan suuntaan. Hajautus on tärkeää. Rahastojen kautta voi saada joukon pienyhtiöitä salkkuunsa ja hallitumman riskin pienyhtiökenttään. 

Laakso kannustaa pienyhtiöihin sijoittavia olemaan kärsivällisiä. 

– Pienyhtiöt vaativat aikaa ja istumalihaksia. 

Laakson lisäksi raadissa olivat tällä viikolla mukana Proprius Partnersin salkunhoitaja Olli Viitikko ja Index Varainhoidon päästrategi Tuukka Kemppainen

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.