Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Korkosijoittamiseen ehtii vielä mukaan – katso Aktian salkunhoitajan vinkit

Korkosijoittamiseen ehtii vielä mukaan – katso Aktian salkunhoitajan vinkit

Perjantai 22. maaliskuuta 2024 Markkinaraati

Tämän viikon Markkinaraadin puheenaiheena on korkosijoittaminen. Ehtiikö korkomarkkinoille edelleen mukaan ja mihin kannattaa tällä hetkellä sijoittaa?

Aktian salkunhoitaja Jonne Sandström korostaa, että nyt on tuhannen taalan paikka lähteä mukaan korkosijoittamiseen.

- Jos ei korkomarkkinoille ole lähtenyt aikaisemmin, niin nyt viimeistään kannattaa tehdä korjausliike. Vielä ehtii mukaan, Sandström kannustaa. 

Hän muistuttaa sijoittajia myös siitä, että korkotaso ei todellisuudessa ole erityisen korkea, vaan on itse asiassa verrattain normaali; nollakorkojen aika synnytti vääränlaisen käsityksen taloudesta. Miltä korot voivat sitten näyttää tulevaisuudessa?

– Korkotaso voi jäädä noin kahden prosentin paikkeille. Jos korkoja pidetään liian pitkään liian korkealla, voidaan ajautua pelätyn deflaation puolelle, Sandström sanoo.

Viime aikoina Aktian lyhyen koron rahastojen suosio on kasvanut.

– Se, kuinka iso osa sijoitussalkusta tulisi olla korkotuotteissa, riippuu riskipreferenssistä. Löytyy heitä, jotka haluavat laittaa kaiken korkotuotteisiin, sekä sijoittajia, joka keskittyvät osakkeisiin. Ja vaikka sijoittaisikin pääasiassa osakkeisiin, korkosijoittaminen tarjoaa kilpailukykyistä tuottoa ja hyvää hajautusta salkkuun, Sandström vinkkaa.

Sandströmin lisäksi raadissa olivat mukana Danske Bankin tutkimusjohtaja Heidi Schauman ja Evlin korkosijoitusjohtaja Juhamatti Pukka.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.