Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Aika osakesalkun kevätsiivoukselle? – Aktian salkunhoitaja vinkkaa

Markkinaraati: Aika osakesalkun kevätsiivoukselle? – Aktian salkunhoitaja vinkkaa

Sunnuntai 31. maaliskuuta 2024 Markkinaraati

Viikon Markkinaraadissa keskustellaan sijoitusstrategioista ja siitä, kuinka usein osakesalkkua kannattaa päivittää. Raadin asiantuntijat antavat myös vinkkejä, joiden avulla sijoittaja voi tänä keväänä välttää sudenkuopat. 

Aktian salkunhoitaja Paavo Ahonen alleviivaa, että sijoitusstrategia on tärkeä kaikenlaisille sijoittajille. 

– Pitää määritellä, kuinka pitkäksi aikaa haluaa sijoittaa ja kuinka paljon riskiä on valmis ottamaan. Kun markkinatilanne muuttuu, sijoittajan pitää olla sinut oman suunnitelmansa kanssa, jotta pystyy toimimaan järkevästi muuttuneessa tilanteessa, Ahonen muistuttaa. 

– Salkunhoito on jatkuva prosessi. Lähtökohtaisesti osakesijoittamisessa olemme pitkäaikaisia sijoittajia, joten pyrimme löytämään hyviä yhtiöitä, jotka ovat pitkällä aikavälillä arvonluojia, ja tätä kautta muutoksia salkkuun ei tulisi niin paljon. Samalla maailma, osakekurssit ja yritysten näkymät muuttuvat, mikä laukaisee tarpeita tehdä muutoksia salkkuun, Ahonen sanoo. 

Ahonen tunnistaa erot yksityissijoittajan ja salkunhoitajan strategian välillä.

– Kun mediassa kirjoitetaan, että rahasto on myynyt jotain osaketta, syynä voi olla rahastohoitajan muuttunut näkemys yhtiöstä tai halu sijoittaa johonkin toiseen yhtiöön. Tai kyseessä voi olla salkunhoidollinen toimenpide. Rahavirrat rahastoon ja sieltä pois ovat aivan normaaleja, hän painottaa. 

Ahonen vinkkaa, että ei kannata tuijottaa liikaa osakkeiden historiallisia prosenttimuutoksia – se ei ole syy lähteä ostamaan tai myymään. Hän painottaa, että tärkeintä on katsoa tapauskohtaisesti, miltä osake ja yhtiön tulevaisuus näyttävät. 

Katso Ahosen vinkit Helsingin pörssin tämän hetken kiinnostavimmista osakkeista viikon jaksosta. 

Aktian salkunhoitajan Paavo Ahosen lisäksi viikon Markkinaraatiin osallistuivat Osakesäästäjien hallituksen puheenjohtaja Karri Salmi ja Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.