Siirry sisältöön Siirry chattiin
Verkkosivujen evästehallinnassa on häiriö

Sivuston navigaatio ja haku toimivat vain, kun evästeet on hyväksytty ja sivu päivitetty. Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöistä aiheutuvaa haittaa.

Aktia on julkaissut päivitetyt vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Aktia on julkaissut päivitetyt vastuullisen sijoittamisen periaatteet

Maanantai 15. huhtikuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Aktia-konsernissa vastuullisuus on sisällytetty kiinteäksi osaksi kaikkea sijoitustoimintaa. Ajattelemme pidemmälle ja tarjoamme vastuullista vaurastumista. Vastuullisen sijoittamisen periaatteet on laadittu vastuullisen sijoittamisen suuntaviivoiksi varainhoidossamme.

Vastuullinen sijoittaminen on ollut osa Aktia varainhoitoa jo pitkään. Ensimmäisen kerran Aktia julkaisi vastuullisen sijoittamisen periaatteet vuonna 2006, ja vuosien varrella periaatteita on täsmennetty. Aktian vastuullisuustyötä ohjaavat konsernin vastuullisuusohjelma sekä ilmastostrategia.

Vastuullisen sijoittamisen periaatteissa kuvaamme vastuullisen sijoittamisen menetelmiämme läpi omaisuuslajien. Osana vastuullisuustyötämme päivitetyissä periaatteissa on esimerkiksi täsmennetty poissulkukriteerejä kiistanalaisten aseiden, fossiilisten polttoaineiden sekä epätavanomaisten fossiilisten polttoaineiden osalta. Periaatteissa kuvataan myös, miten sijoitustoiminnassa otetaan huomioon vastuullisuuteen ja kestävyyteen liittyviä mahdollisuuksia ja riskejä.

”Sijoittamisella voi aikaansaada muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. Vastuullisuustekijöiden tarkastelu on olennainen osa sijoituspäätöksiä, mutta merkittävämmän muutoksen aikaansaamiseksi tarvitsemme myös aktiivisen omistajuuden ja vaikuttamisen keinoja sekä kasvavissa määrin kestävää sijoittamista. Näihin olemmekin panostaneet ja haluamme esimerkiksi tarjota myös kestäviä sijoitusmahdollisuuksia läpi omaisuusluokkien”, Aktian varainhoidon parissa työskentelevä ESG-päällikkö Eeva Toivonen sanoo.

Tutustu Aktian vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin