Siirry sisältöön Siirry chattiin
YIT:n ja Aktian korkokattokampanjalle jatkoaikaa

YIT:n ja Aktian korkokattokampanjalle jatkoaikaa

Perjantai 19. huhtikuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Asuntolainojen korkokehitys on edelleen epävarmaa, ja Suomen suurin rakennusyhtiö YIT haluaa osaltaan lisätä vakautta. Yhtiö jatkaa kampanjaansa 31.8.2024 asti ja maksaa muuttovalmiin YIT Kodin ostajan asuntolainalle 2 prosentin korkosuojan viideksi vuodeksi Aktiasta otetun asuntolainan viitekorkoon. 

– Korkokattokampanja on otettu hyvin vastaan ja olemme pystyneet tarttumaan sen avulla asunnon ostajia kovasti huolettavaan asiaan. Korkokaton avulla tuomme turvaa ja uskallusta vaihtaa asunto. Uuden asunnon ostoa pohditaan tämän päivän markkinassa tyypillistä pidempään ja päätimme jatkaa asiakkailta kiitosta saanutta kampanjaamme elokuun loppuun asti, YIT:n asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava johtaja Pekka Helin kertoo.  

Aktiassa ollaan tyytyväisiä kumppanuuden jatkumiseen. 

– Korkokaton tarjoaminen yhdessä YIT:n kanssa korostaa sitoutumistamme asiakkaidemme taloudellisen turvallisuuden edistämiseen, mikä on linjassa pitkäaikaisen sitoumuksemme kanssa tarjota vastuullisia rahoitusratkaisuja, Aktian pankkiliiketoiminnan johtaja Anssi Huhta toteaa.

Selkeä ja turvallinen polku kodin hankintaan

Huhdan mukaan Aktian kyky yhdistää henkilökohtainen palvelu ja digitaaliset ratkaisut tekee meistä ihanteellisen kumppanin niin YIT:lle kuin asunnonostajille. 

– Oma yhteyshenkilö, asiantunteva neuvonta ja räätälöidyt asuntolainaratkaisut tarjoavat YIT:n asiakkaille selkeän ja turvallisen polun kodin hankintaan. Vastuullisuus ja kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat kaikkea toimintaamme, mikä resonoi YIT:n arvojen kanssa ja luo pohjaa pitkäjänteiselle yhteistyölle.

Huhta odottaa kumppanuuden vahvistavan entisestään molempien osapuolten asemaa Suomen asuntomarkkinoilla. 

–Pyrimme jatkossa laajentamaan yhteistyötä entistä innovatiivisempiin asuntolainatuotteisiin, jotka vastaavat nykypäivän kuluttajien tarpeita ja edistävät kestävää asumista. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on myös kehittää yhteisiä digitaalisia alustoja, jotka tekevät asunnon ostamisesta ja rahoittamisesta saumattomampaa. Aktia haluaa olla edelläkävijä vastuullisessa pankkitoiminnassa, ja tämä kumppanuus on askel kohti tätä visiota, Huhta painottaa. 

Näin voit saada korkokaton asuntolainaasi

Edun saamiseksi kaupat tulee tehdä 31.8.2024 mennessä, ja asuntolainaa tulee hakea YIT:n asuntomyyjältä saatavaa linkkiä käyttäen. Etu on henkilökohtainen ja tarjotaan ainoastaan henkilöasiakkaille omaan käyttöön tai sijoitusasunnoksi ostettavaan asuntoon. YIT:n maksamaa korkokattoetua ei voi hyödyntää lainaan, jolla maksetaan vuokratontin lunastushinta tai varainsiirtovero. Kampanja koskee vain sellaisia YIT Koteja, jotka ovat asuntokaupan allekirjoitushetkellä muuttovalmiita. 

Lue lisää YIT:n sivuilta


Luoton myöntämisen edellytyksenä on aina hyväksytty luottopäätös, jonka yhteydessä varmistetaan luotolle tarjotun vakuuden hyväksyttävyys. Luoton myöntäjänä toimii Aktia Pankki Oyj, Arkadiankatu 4-6, 00100, kotipaikka Helsinki, Y-tunnus 2181702-8. 

Esimerkkilaskelma 300 000 euron asuntolainalle 25 vuoden laina-ajalla. Lainan viitekorko on 6 kuukauden euribor (noteeraus 15.4.2024 3,82 %) ja marginaali 0,35 %. Lainan viitekorolla on 5 vuotta 2,00 % korkokatto, kun lainahakemus on tehty edellä olevaa linkkiä käyttäen. Lainasi kokonaiskorko voi korkokaton voimassaoloaikana olla enintään 2,35 %. Todellinen vuosikorko on 3,59 %, johon sisältyy 600 euron toimitusmaksu sekä lainan maksuerän automaattisen veloituksen kulu 2,90 euroa/ kk. Maksuerien lukumäärä on 300 kpl. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä on 456 810 euroa (arvio). Lainan ensimmäinen kuukausierä on 1 323 euroa. 

Esimerkki on suuntaa antava ja on laskettu käyttäen oletuksia. Esimerkki ei välttämättä vastaa myönnettävän lainan todellista vuosikorkoa. Todellisen vuosikoron laskelmassa ei ole huomioitu korkokattomaksua, joka määritetään luoton nostohetkellä ja joka ei etua hyödynnettäessä tule asiakkaan maksettavaksi luottokustannuksena. Autamme suuntaa antavasti arvioimaan korkokattomaksun suuruuden jo ennen luottosopimuksen tekemistä, mutta korkokaton lopullinen hinta määräytyy aina lainan nostohetkellä vallitsevan markkinatilanteen ja korko-odotusten mukaan.

Asiakkaalta pyydetään suostumus sopimuksen täytäntöönpanon kannalta tarpeellisten pankkisalaisuuden alaisten tietojen luovuttamiseen YIT:lle. Näihin tietoihin lukeutuvat nimi, tieto luottohakemuksen hyväksymisestä ja tieto myönnetyn luoton määrästä. Kampanjan toteuttamiseksi Aktia ja YIT käsittelevät henkilötietoja yhteisrekisterinpitäjinä. Voit tutustua tietosuojaselosteeseen henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista sivulla www.aktia.fi/fi/yksityisyyden-suoja; otsikon Aktia yhteisrekisterinpitäjänä alta.