Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Uudessa huijauksessa pyydetään asentamaan etäkäyttösovellus puhelimeen.

Lue lisää täältä.

Aktia on Matilda-musikaalin yhteistyökumppani

Aktia on Matilda-musikaalin yhteistyökumppani

Maanantai 22. huhtikuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Matilda-suurmusikaali saa ensi-iltansa Svenska Teaternin näyttämöllä syyskuussa 2024. Matilda on maaginen kertomus tytöstä, jolla on vilkas mielikuvitus ja yliluonnollisia kykyjä. Esitys on täynnä elämää, energisiä tanssinumeroita ja mukaansatempaavaa musiikkia.

 

Svenska Teaternin seuraava suurmusikaali on Roald Dahlin lastenkirjaan perustuva Matilda! Musikaali on loistava tarina tytöstä, joka on poikkeuksellisen rohkea, mielikuvituksellinen ja älykäs.

 

Matilda mullistaa aikuisten maailman kieltäytymällä hyväksymästä päällepäsmäröintiä ja välinpitämättömyyttä. Hän rakastaa kirjojen lukemista ja koulunkäyntiä, mutta itsekeskeiset vanhemmat ja tyrannimainen rehtori pitävät häntä pelkkänä kiusankappaleena. Matildalla on kuitenkin yksi aikuinen, joka näkee, ettei hän ole kuten kaikki muut lapset, nimittäin viisas ja lempeä opettaja Miss Honey.

 

Svenska Teaternin myynti- ja markkinointipäällikkö Elli Mäkilän mukaan Matilda on musikaalina ajankohtaisempi kuin koskaan.

 

”Musikaali juhlistaa lasten oikeuksia, sananvapautta sekä lukemisen ja oppimisen merkitystä. Musikaali rohkaisee ja ilahduttaa niin lapsia kuin aikuisia. Koko yhteiskunnan pitää havahtua ja kiinnittää enemmän huomiota lasten hyvinvointiin. On siksi ehdottoman tärkeää saada myös lapsia kertomaan tarinaansa suuren teatterin suurelle näyttämölle”, Mäkilä toteaa.

 

Kulttuuri kuuluu kaikille

  

Meille Aktiassa on tärkeää tukea kulttuurin ja taiteen tekemistä, ja Svenska Teaternin kanssa olemme tehneet yhteistyötä yli 15 vuoden ajan. Matilda-musikaali, jonka musikaalikumppani olemme, tavoittaa laajasti eri-ikäistä ja -taustaista yleisöä kieli- ja kulttuurirajojen yli.  

 

Lapset ja nuoret ovat myös Svenska Teaternin strategiassa merkittävässä roolissa.

 

”Aktian kaltainen toimija, jolla lasten ja perheiden hyvinvointi on myös keskiössä, oli meille siksi luonteva kumppani tähän tuotantoon. Yhteistyökumppanin tuki antaa meille selkänojaa toteuttaa suurmusikaali sen vaatimalla kansainvälisellä tasolla. Svenska Teaternin ylpeys ja tunnettuus on nimenomaan korkeassa laadussa, jolla se toteuttaa myös Matildan”, Mäkilä muistuttaa.

 

Esitykset alkavat 26.9.2024 ja liput ovat jo myynnissä.