Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Aktian vastuullisen sijoittamisen katsaus on julkaistu

Maanantai 22. huhtikuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Olemme julkaisseet vastuullisen sijoittamisen katsauksemme, joka koskee loppuvuotta 2023. Vuoden aikana kehitimme vastuullisuutta monella rintamalla. Aktia liittyi syksyllä mukaan tuoreeseen Nature Action 100 -aloitteeseen. Kyseessä on ensimmäinen kansainvälinen sijoittaja-aloite, jossa etsitään ratkaisua akuuttiin, luonnon ja biologisen monimuotoisuuden häviämistä koskevaan kriisiin. Osana vastuullisuustyötämme julkaisimme myös ensimmäisen YK:n vastuullisen pankkitoiminnan periaatteiden (UN Principles for Responsible Banking, UNPRB) mukaisen raportin.

Vuoden 2023 aikana Aktia kasvatti vaikuttavuussijoittamisen rahastovalikoimaa kahdella EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen (SFDR) artikla 9:n mukaisella rahastolla. Nämä ovat Aktia Sustainable Government Bond ja Aktia Aurinkotuuli III. Rahastoihimme sijoitetusta pääomasta 95 prosenttia on kestävyysluokitelluissa eli SFDR:n artikla 8:n ja artikla 9:n mukaisissa rahastoissa. Vastuullisuus on siten kiinteä osa varainhoitoamme. Rakennamme kestävämpää tulevaisuutta vaikuttavuudella ja vastuullisuudella läpi omaisuuslajien.

”Aktiassa vastuullisuus on kiinteä osa tekemistämme, ja mietimme jatkuvasti keinoja kehittää sitä edelleen. Paljon onkin tapahtunut vastuullisuuden saralla jo siitä, kun viime kesän lopussa aloitin Aktian ESG-tiimissä. Näitä loppuvuoden 2023 varainhoitomme vastuullisen sijoittamisen ja vaikuttavuussijoittamisen tuloksia ja saavutuksia sekä vastuullisen sijoittamisen menetelmiämme löytyy kuvattuna uusimmassa Vastuullisen sijoittamisen katsauksessa”, Aktian ESG-tiimissä työskentelevä analyytikko Ingeli Lönnberg sanoo.

Tutustu vastuullisen sijoittamisen katsaukseen