Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Markkinaraati: Onko perintö suunniteltuna ja testamentti kunnossa?

Markkinaraati: Onko perintö suunniteltuna ja testamentti kunnossa?

Perjantai 26. huhtikuuta 2024 Markkinaraati

Tämän viikon Markkinaraadissa keskustellaan perinnöistä ja testamentista. Asiantuntijoiden mukaan tunne-esineet ja kesämökit aiheuttavat valtaosan perintöriidoista. Kuinka kuolemaan kannattaa varautua? 

Aktian henkilöasiakasliiketoiminnan päällikön Minna Mandellöfin mukaan perinnöstä ja testamentista halutaan harvoin puhua ennen kuin se on liian myöhäistä. Kuolema on monille pelottava asia ja aiheena tabu. Aihe on kuitenkin tärkeä ja verotilastojen mukaan perintöjä saadaan aiempaa enemmän. Valitettavasti perintöriidat eivät ole tavattomia. 

– Yksi mehevä riidanaihe ovat muistoesineet ja tavarat, joihin liittyy tunteita. Kesämökeistä saa yleensä oikein kivan riidan aikaiseksi.  Toinen on epäselvä testamentti, jossa on jätetty paljon tulkinnan varaan, Mandellöf kommentoi.

– Lähtökohtaisesti on helpompaa perillisenä puhua omille vanhemmilleen esimerkiksi siinä kohdassa, kun he ovat 60–70-vuotiaita. Perinnönjättäjänä voi myös ottaa asian itse puheeksi ja miettiä, miten haluaa järjestää perinnön. Testamentti on ihmisen viimeinen tahto, hän jatkaa.

Miten voi välttyä perintöriidoilta ja miten perintösuunnittelua kannattaa tehdä?

– Suosittelen, että perintöasioista puhutaan perillisten ja asiantuntijoiden kanssa. 

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.