Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Tuleeko Intiasta uusi Kiina?

Markkinaraati: Tuleeko Intiasta uusi Kiina?

Perjantai 3. toukokuuta 2024 Markkinaraati

Intian parlamenttivaalien alla Markkinaraadissa ruoditaan, minkälainen sijoituskohde Intia on suomalaisille ja mitä Intian markkinoilta kannattaa odottaa.  Aktian salkunhoitaja vinkkaa korko- ja rahastosijoittamisesta Intiassa.

- Intia on iso ja monitahoinen maa. Mitä enemmän Intiaan perehtyy, sitä vähemmän ymmärtää tietävänsä Intiasta, sanoo Aktian salkunhoitaja Mikko Kuisma.

Kuisman mukaan Intialla on ollut paljon haasteita byrokratian kanssa. Pääministeri Narendra Modi on kuitenkin pystynyt parantamaan infrastruktuuria ja vähentämään byrokratiaa ja näin saamaan enemmän aikaan kuin aikaisempi hallinto.

- Hänen yritysmyönteinen agendansa on auttanut Intian yrityksiä ja taloutta kasvamaan. Käsittääkseni hän kannattaa vahvasti yritysten tukemista. Modi on onnistunut, ja hän on pidetty haasteistaan ja ongelmistaan huolimatta, sanoo Kuisma.

Jaksossa Kuisma vastaa myös kysymykseen, miten hän jakaisi sijoitettavan satasen Intian ja Kiinan välillä.

- Jos katson omia joukkolainasijoituksiani, ne menevät tällä hetkellä Intialle 100–0, päättää Kuisma.

Raadissa ovat tällä viikolla mukana Kuisman lisäksi Suomen Pankin neuvonantaja Risto Herrala ja Business Finlandin Aasian ja Oseanian aluejohtaja Jusa Susia.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.