Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Mökkikausi on alkamassa – oletko valmis?

Markkinaraati: Mökkikausi on alkamassa – oletko valmis?

Perjantai 10. toukokuuta 2024 Markkinaraati

Tällä viikolla Markkinaraadissa keskustellaan mökkikaupasta ja siitä, minkä tyyppiset vapaa-ajan asunnot käyvät kaupaksi. Millaiset kesämökit säilyttävät parhaiten arvonsa ja käyvät kaupaksi myös vaikeina aikoina?

Aktian myyntijohtaja Marko Koistisen mukaan mökkilainahakemusten määrä vilkastuu, kun lumi ja jää sulavat. Raadin mielipide on, että parhaimmat kesämökit löytyvät läheltä palveluja, ovat hyvin varusteltuja ja niissä on juokseva vesi sekä sähköt.

– Mökkilainat ovat hyvin saman tyyppisiä kuin asuntolainat. Marginaali saattaa olla korkeampi, mutta tyypillisesti laina-ajat ovat saman pituisia, sanoo Koistinen.

Koistisen mukaan tyypillinen mökinostaja on keski-ikäinen henkilö, jolle on kertynyt säästöjä. Säästöjä ei kuitenkaan yleensä käytetä mökin hankintaan, vaan oma asunto toimii mökkiä ostettaessa vakuutena.

Raadissa ovat tällä viikolla mukana Koistisen lisäksi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Tuomas Viljamaa ja Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Marina Salenius.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.