Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Aktia mukana Stafettkarnevalen-tapahtumassa jo 62. kerran

Aktia mukana Stafettkarnevalen-tapahtumassa jo 62. kerran

Torstai 16. toukokuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Helsingin Olympiastadion täyttyy jälleen kerran lapsista ja nuorista, kun järjestyksessä 62. Stafettkarnevalen kisataan 17.-18.5.2024. Aktia on ollut mukana tukemassa tapahtumaa sen ensimetreiltä saakka.

Stafettkarnevalen on vuosittain järjestettävä viestijuoksukilpailu ja yksi Euroopan suurimpia koulu-urheilukilpailuja. Kaksipäiväisessä tapahtumassa ruotsinkielisten koulujen oppilaat kisaavat viestijuoksussa: perjantaina vuorossa ovat alakoulut ja lauantaina näiden lisäksi yläkoulut, lukiot ja ammattikoulut.

Mukana on tänä vuonna 9 000 juoksijaa 200 koulusta, ja startteja on huikeat 12 000. Kouluilla on omat kannustusjoukot, mikä näkyy ja kuuluu katsomossa. 

Kokemus, joka siirtyy sukupolvelta toiselle

Stafettkarnevalenin tavoitteet eivät ole vain urheilulliset vaan myös yhteiskunnalliset. Tapahtumassa korostuvat liikkumisen ilo, joukkuehenki, kaveruus ja kouluyhteisö sekä hyvän mielen välittäminen yli kielirajojen. Näitä arvoja myös Aktia haluaa tukea.

”Haluamme osaltamme innostaa nuoria liikkumaan ja tekemään asioita yhdessä. Kun teemme yhdessä asioita, joilla on merkitystä, rakennamme parempaa huomista, merkityksellisiä yhteyksiä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta”, Aktian asiakaskokemusjohtaja Malin Ahlström korostaa.

Yleisössä jännittää tänä vuonna myös Ahlström itse.

”Stafettkarnevalen on hieno perinne, ja monelle on jäänyt siitä tärkeitä muistoja omilta kouluvuosiltaan. Itse muistan varsinkin sen, kun seisoin katsomossa johtamassa huutosakkia – miten paljon harjoittelimmekaan ja miten tosissani otin tehtävän. Tänä vuonna tuntuu erityisen jännittävältä, kun oma poikamme pääsee ensimmäistä kertaa osallistumaan ja kokemaan tapahtuman ainutlaatuisen tunnelman”, hän sanoo.

Myös Aktia on paikan päällä Olympiastadionilla. Tervetuloa Aktian ständille tapaamaan aktialaisia ja kannustamaan nuoria viestijuoksijoita.

Kuvat: André Bottenstock