Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä soitetaan huijauspuheluita, joissa varoitetaan esimerkiksi pankkitunnusten tai tilin olevan vaarassa

Huijari pyrkii todistamaan asiansa oikeaksi lähettämällä tekstiviestin, joka näkyy samassa tutussa viestiketjussa kuin Aktian aidot viestit. Lue lisää.

Aktia mukana toteuttamassa Tero Pennasen unelmaa

Aktia mukana toteuttamassa Tero Pennasen unelmaa

Maanantai 20. toukokuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Laskeva aurinko heijastuu tyynen Comojärven pinnasta, järveä majesteettisina reunustavat vuoret peittyvät usvaan ja kaikkialla vallitsee täydellinen rauha ja hiljaisuus. Näihin maisemiin sisustusarkkitehti Tero Pennanen aikoo entisöidä kakkoskodin itselleen ja perheelleen. 

Tero Pennanen on tullut useimmille suomalaisille tutuksi Suomen kaunein koti -ohjelmasta, jossa katsojille esitellään toinen toistaan kauniimpia koteja ja kesämökkejä ympäri Suomen. Sisustusarkkitehtina mainetta niittänyt Pennanen tunnetaan myös muusikkona, joka on esiintynyt oman Pauanne-yhtyeensä lisäksi lukuisten tunnettujen suomalaisartistien kanssa. 

Ihmisen kokoista arkkitehtuuria

Alun perin arkkitehdin urasta haaveillut Pennanen kokee olevansa elementissään sisustusarkkitehtina. Työssä kiehtoo mahdollisuus luoda ihmisen kokoisia ympäristöjä. Ravintoloiden ja julkisten tilojen lisäksi hän tekee mm. pientalo- ja loma-asuntojen suunnittelua saneerauksista uudiskohteisiin.

”Suunnittelussa kiehtoo se valtava informaatiomäärä, joka virtaa aina betonivalusta valmiiseen kohteeseen. Minua kiinnostavat ihmiset ja se, miten voimme tilan avulla ohjata ihmistä. Ympäristöillä on valtava vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin”, Pennanen korostaa.

Elämme vastakkainasettelun maailmassa, jossa ihminen kaipaa lämpöä ja ihmisen kokoista tilaa.

”Kun arkkitehti on piirtänyt hienon julkisivun, minun tehtäväni on luoda käyttöliittymä, joka on toimiva mutta viihtyisä”, Pennanen sanoo.  

Haluaisin peruskorjata rakennuksen sopeuttamalla sen nykypäivän elämään. Mielestäni tässä tapauksessa on olennaista löytää talon henki ja säilyttää se.

Rohkeasti kohti uutta

Lähivuosien raskaat kokemukset ja menetykset herättivät Pennasen panemaan pisteen ”sitku-elämälle”.  Lapsuudessa Italiassa vietetyt kesät ja niistä syttynyt rakkaus maahan sekä syksy syksyltä raskaammaksi käyvä pimeys sinetöivät päätöksen hankkia talo Comojärveltä.

”Olen kerryttänyt itsevarmuutta suunnittelijana ja tullut siihen tulokseen, että tarvitsen vain seinät ympärilleni, katonkin voin rakentaa itse. Äidin isällä oli tapana sanoa, että matalammalle ei tipu kuin mistä on lähtenyt”, hän huomauttaa. 

Järven ja vuorten lisäksi Pennasta kiehtovat Etelä-Euroopalle tyypillinen valo ja italialainen rakennuskulttuuri, jota hän luonnehtii äärimmäisen pedantiksi. Aikomus ei ole hötkyillä vaan katsoa rauhassa, mikä toimii, ennen kuin ryhdytään töihin.

”Remontoin perinteitä ja paikallisia rakennustapoja kunnioittaen. Haluaisin peruskorjata rakennuksen sopeuttamalla sen nykypäivän elämään. Mielestäni tässä tapauksessa on olennaista löytää talon henki ja säilyttää se”, hän toteaa ja jatkaa:

”Kyse ei silti ole vain rakennuksesta vaan elämästä osana yhteisöä. Näen jo mielessäni, kuinka sijoitan tuolin kadulle tontilla kasvavan puun varjoon ja tarjoan vichyt siihen lepäämään istahtavalle ohikulkijalle.”  

Uskon pitkään yhteistyöhön enkä koe saavuttavani mitään kilpailuttamalla. Hyvin suunniteltu kokonaisuus säästää rahaa.

Pankki lähellä ihmistä

Sisustusarkkitehdin työ on parhaimmillaan intensiivistä ja ratkaisukeskeistä työtä, jota tehdään samanhenkisten ihmisten kanssa. Pitkä asiakassuhde mahdollistaa kohteen kehittämisen pala kerrallaan. Samoja asioita Pennanen arvostaa pankkisuhteessa.

”Kyse on pienistä asioista. Uskon pitkään yhteistyöhön enkä koe saavuttavani mitään kilpailuttamalla. Hyvin suunniteltu kokonaisuus säästää rahaa.” 

Pennanen kuvailee omaa palvelutarvettaan vähäiseksi. Silloin kun tarve on, asioiden tulee hoitua nopeasti ja sujuvasti, kuten vaikka hänen hakiessaan lainaa unelmansa toteuttamiseksi.

”Aktia on vastuullinen, ihmisen kokoinen pankki, joka hoitaa hommat hyvin”, hän perustelee.

Oma yhteyshenkilö Ramona Ranki saa Pennaselta kiitosta. Koko perheen kuulumiset vaihdetaan viestittelyn lomassa, ja tapaaminen järjestyy nopeasti.

”Luottamus toimii, ja vaikka tiedän että hän pitää pankin puolta, hän on myös minun puolellani. Työskentelen aloilla, jossa tulot vaihtelevat paljon, mutta minun ei tarvitse selitellä. Aktiassa kuunnellaan ja uskotaan ihmistä, perinteiset arvot ovat voimissaan.”

Esimerkiksi Pennanen nostaa sijoittamisen palvelut, joista on keskusteltu lähes joka tapaamisessa.

”Puhuttu on mutta ei pakotettu. Olen saanut kasvuaikaa ja aloittanut sijoittamisen vasta, kun olen ollut kypsä siihen.”

Pennasen kuva: Laura Malmivaara

 

Tero Pennasen vinkit kodin kevätehostukseen…

”Kaikki lähtee ikkunoiden pesusta ja perusteellisesta siivouksesta, jotka voi hyvin jättää ammattilaisen tehtäväksi. Alun perin hyvin tehty koti ei vaadi isoja muutoksia vaan yleistä huolenpitoa. Kannattaa kirjoittaa seinämaalin sävy ylös, niin voi tarvittaessa tehdä paikkamaalausta.” 

… ja remontointiin 

Remonttia voi tehdä vaiheissa ja jakaa näin kustannuksia. Tällöin ei tarvitse tinkiä laadusta, ja lopputulos kestää paremmin aikaa. 

Entä mikä on Tero Pennasen tärkein ohje kodinsisustajalle?

Kotia ei voi pelkästään suunnitella, sen pitäisi olla perheen tai asukkaan alati muuttuva elämän tuote. Toivoisin rohkeasti oman näköisiä koteja, joita ei tehdä Instagramia tai asuntoesittelyä varten. Pidä oma pääsi ja sisusta koti elämää varten. Pienestä pitäen ympäristö ruokkii ihmistä toimintaan.

Liity sinäkin tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon

Me Aktiassa palvelemme henkilökohtaisesti ja teemme pankinvaihdosta sinulle helppoa. Varaa sinulle sopiva aika, niin jutellaan.

Varaa etätapaaminen