Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Miten sijoittajan tulisi valmistautua kesään?

Markkinaraati: Miten sijoittajan tulisi valmistautua kesään?

Perjantai 14. kesäkuuta 2024 Markkinaraati

Suomi jää pian kesälomille. Raati ruotii, miten suhtautua kesän sijoitusmarkkinoihin, keskuspankkien koronlaskuihin ja osakesalkun kesäsiivoukseen.

– Nyt on aidosti ihanteellinen hetki sijoittajille, kun rahalla on hinta, Aktian sijoitusjohtaja Samu Lang sanoo. Nollakorkotaso ei ollut hänen mukaansa normaalia, vaikka moni ehti siihen jo tottua.

Lang odottaa Euroopan keskuspankin laskevan korkoja vielä kaksi kertaa ennen vuodenvaihdetta. Fedin hän odottaa laskevan korkoja loppuvuoden aikana 1–2 kertaa.

– Haluan nostaa hattua EKP:lle. EKP laski ohjauskorkoja ensimmäistä kertaa ennen Yhdysvaltojen keskuspankkia, Lang kommentoi.

Suomessa ja Euroopassa kesälomakausi häämöttää. Langin vinkki lomaileville sijoittajille on rajoittaa informaation määrää ja näyttöpäätteiden tuijottamista – jatkuvasta markkinan seuraamisesta kannattaa ottaa etäisyyttä, jotta kokonaiskuva on helpompi hahmottaa.

– Talous- ja markkinatilanne, jossa rahalla on hinta, on johtanut siihen, että sijoitustoiminta on rationaalisempaa kuin pitkään aikaan. Sijoitus- ja talousympäristö huomioiden lomalle voi mielestäni mennä oikein rauhallisin mielin, Lang sanoo.

– Kesä ei ole poikkeuksellista aikaa osakemarkkinoilla. Ruletti toimii ympäri vuoden, Lang muistuttaa.

Samu Langin lisäksi Markkinaraadissa ovat tällä viikolla mukana Proprius Partnersin salkunhoitaja Mika Heikkilä sekä Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Markkinaraati jää kesätauolle ja palaa taas elokuussa. 

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.