Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tuottoa ja turvaa

Aktia Säästövakuutus

Tuottoa ja turvaa

Aktia Säästövakuutus on helppo ja joustava sekä verotuksellisesti tehokas ratkaisu pitkäaikaiseen säästämiseen. Voit sijoittaa Aktia Säästövakuutukseen omien tavoitteidesi mukaisen summan joko kertasijoituksena tai säästämällä säännöllisesti. Voit itse valita laajasta sijoitusrahastovalikoimastamme, mihin rahastoihin säästösi sidotaan.

Säästövakuutus lyhyesti

 • Voit vaihtaa sijoituskohteita vakuutuksen sisällä veroitta ja kuluitta sopimusaikana. Vaihtoja ei tarvitse ilmoittaa verotuksessa.
 • Voit nostaa säästöjäsi osittain tai kokonaan sopimusaikana.
 • Vakuutuksen tuotto on sidottu valitsemiesi sijoituskohteiden kehitykseen. Kertyneestä tuotosta maksat pääomatuloveroa vasta noston yhteydessä.
 • Säästövakuutukseen liittyy aina kuolemanvaraturva, jonka suuruus on 100 % säästöistä. Voit nimetä ja muuttaa edunsaajia vakuutuksen voimassaoloaikana.
Säästövakuutus lyhyesti

Suunnitelmallista tulevaisuuteen varautumista

Säästövakuutus on hyvä tapa säästää myös lapselle, lapsenlapselle tai vaikka kummilapselle. Kun aikajänne on pitkä, joustava ja verotehokas vakuutussopimus elää mukana muuttuvissa tilanteissa. Yhteen sopimukseen voit kanavoida säästöjä useammaltakin henkilöltä tai vaikka lapsilisistä. Saman sopimuksen puitteissa on myös mahdollista tehdä useampia säästösuunnitelmia eri käyttötarkoituksiin, esimerkiksi ajokorttia, ensiasuntoa tai harrastusta varten.
 
Aktia Säästövakuutuksen avulla voit myös itse suunnitella, miten haluat perintösi jakautuvan nimeämällä tulevat edunsaajat*. Edunsaajat myös saavat varat nopeasti käyttöönsä kuoleman jälkeen.
 

* Edunsaajamääräystä tehdessä tulee huomioida rintaperillisten oikeus lakiosaan ja perillisten yhdenmukainen kohtelu.

 
  Suunnitelmallista tulevaisuuteen varautumista

  Kiinnostuitko?

  Jätä meille yhteydenottopyyntö. Katsotaan yhdessä minkälainen sijoitusvakuutuskokonaisuus sopisi sinulle.

  Helpoiten voit lähettää meille viestin Aktian verkkopankin kautta. Voit kirjautua kaikkien suomalaisten pankkien pankkitunnuksilla. 

  Yksi säästötapa, monia mahdollisuuksia

  Voit sijoittaa säästösi täyden palvelun varainhoitosalkkuihin, jolloin sinun ei tarvitse itse osallistua sijoituspäätösten tekoon. Voit myös halutessasi rakentaa yhdessä asiantuntijoidemme kanssa korko-, yhdistelmä-, tai osakerahastoihin sekä vaihtoehtoisiin sijoituksiin sijoittaviin sijoituskoreihin perustuvan allokaation sen mukaan, kuinka suurta riskiä olet valmis ottamaan ja minkälainen sijoitushorisonttisi on.

   

  Aktian varainhoitosalkut


  Sijoituskori

  1.10.2019 alkaen Aktia Profiilipalvelun salkut eivät ole sellaisenaan enää myynnissä. Salkut ovat edelleen käytettävissä voimassaoleviin sopimuksiin ja muihin palveluihin sekä sopimuksiin liitettyinä ja tällaisissa tapauksissa niiden allokaatiota ja sisältöä päivitetään myös tulevaisuudessa.

  Aktia Profiilipalvelu yhdistää aktiivisen rahastomuotoisen salkunhoidon, varallisuuden hajauttamisen ja vakuutussäästämisen tuomat edut yhdeksi paketiksi.

  Aktia Profiilipalvelun sijoituskohde on sijoituskori, jonka sijoituskohteena ovat rahastot. Rahastot voivat sijoittaa osakkeisiin, korkoihin tai vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Salkkujen sisältämien sijoituskohteiden keskinäinen paino vaihtelee. Rahastojen valinnasta vastaavat asiantuntevat salkunhoitajamme. Meillä on tarjota sinulle viisi erilaista salkkua. Valittavissa olevilla salkuilla on erilaiset riski- ja tuottoprofiilit. Kunkin salkun sijoitusstrategia ilmaistaan tavoitellun pitkä-aikaisen volatiliteetin perusteella. Salkun arvonmuutokset eli volatiliteetti on alhaisin salkussa 1 ja suurin salkussa 5. Sinun tarvitsee vain valita itsellesi parhaiten sopiva salkku ja siinä me autamme sinua mielellämme konttoreissamme.

  Salkkuvaihtoehdot

  Salkku 1
  Salkku 2
  Salkku 3
  Salkku 4
  Salkku 5

  Vakuutuksen myöntää Aktia Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Aktia Pankki toimii.

  Tämä on mainos. Historiallinen tuottokehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Sijoitusten arvo voi nousta tai laskea. Sijoittaja voi menettää osan tai kaikki sijoittamistaan varoista. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua avaintietoasiakirjaan. Esitteet ja tietosivut ovat saatavilla kunkin tuotteen tuotekohtaisilla sivuilla osoitteessa aktia.fi/sijoituskohteet. Sisältöä ei tule pitää henkilökohtaisena sijoitusneuvona tai sijoitussuosituksena.

  Vastuullisuusluokittelu eli sustainability rating annetaan rahastoille, kun Morningstarin datan kattavuus on vähintään 67 %. Morningstarin sustainability rating sisältää Sustainalyticsin yritys- ja maatason analyysin. Morningstar® Low Carbon Designation™ -merkki annetaan, kun Morningstarin datan kattavuus rahaston sijoituksista on vähintään 67 % ja, kun hiiliriskit ja fossiilisten polttoaineiden altistuma rahaston sijoituksissa on pieni. Metodologiasta lisätietoja suoraan palveluntarjoajalta ja palveluntarjoajan dokumentaatiosta. Tiedot perustuvat tietojen hakupäivään. Tiedot tietojen hakupäivästä ja katetun pääomamäärän prosenttiosuudesta on saatavilla pyynnöstä.

  Morningstarin tuottamat tunnusluvut © 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitetyt tiedot: (1) ovat Morningstarin ja/tai sen sisällöntuottajien omaisuutta, (2) tietoja ei saa kopioida tai jakaa ja (3) niiden tarkkuutta, täydellisyyttä tai ajankohtaisuutta ei voida taata. Morningstar tai sen sisällöntuottajat eivät vastaa näiden tietojen käytöstä aiheutuvista vahingoista tai menetyksistä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.