Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Markkinaraati: Autokaupan tarjonta ei ole kysynnän tasolla

Markkinaraati: Autokaupan tarjonta ei ole kysynnän tasolla

Torstai 14. huhtikuuta 2022 Markkinaraati

Uusien henkilöautojen ensirekisteröintien määrä Suomessa on alkuvuonna ollut 22 prosenttia edellisvuotta pienempi. Epäilyt ovat kohdistuneet autokaupan kysyntään, mutta autoalan mukaan alemmat rekisteröintiluvut johtuvat autojen toimitusvaikeuksista.

– Kyse ei ole nyt niinkään kysynnästä vaan tarjonnasta. Toimitusviiveet vaivaavat alaa, Delta Auton toimitusjohtaja Helena Sauramo totesi Kauppalehden ja Aktian yhdessä tuottamassa Markkinaraadissa.

Keskustelussa Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio perusteli toimitusviiveitä komponenttipulalla. Ukraina on yksi autoteollisuuden keskeisiä puolijohdetuottajia.

– Vaikka lyhyen aikavälin näkymät ovatkin sumeat, kannattaa katse pitää horisontissa. Globaalit megatrendit ovat voimissaan ja vaikkapa siirtymä kohti uusiutuvaa ja vähäpäästöistä energiaa vain kiihtyy Euroopan rimpuillessa irti Venäjän fossiilisista energialähteistä, Aktian Equity Advisor Mikko Aalto kirjoitti tämän viikon markkinakatsauksessaan.

Sähköautojen osuuden Suomessa arvioidaan vuoteen 2035 mennessä olevan 94 prosenttia. Norja on ohjannut merkittävillä verohelpotuksilla ja muilla yhteiskunnan tuilla siirtymää.

– Nämä ovat tietysti vasta ennusteita. On selvää, että mikäli autovalmistaja aikoo pysyä kilpailussa mukana, sen tuottamien autojen on toimittava sillä käyttövoimalla, joita kuluttaja haluaa, arvioi Valmet Automotiven valmistusliiketoimintalinjan johtaja Pasi Rannus Uudenkaupungin autotehtaalta.

Autonvalmistajia ja maahantuojia edustava Tero Kallio arvioi, että tänä vuonna autonvalmistajat käyttävät yli 70 miljardia euroa tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.