Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktia Henkivakuutuksen asiakaspalvelu on ruuhkautunut.

Pahoittelemme ruuhkasta aiheutuvaa haittaa.

Markkinaraati: Sijoita, hajauta ja nauti!

Markkinaraati: Sijoita, hajauta ja nauti!

Perjantai 20. toukokuuta 2022 Markkinaraati

Kauppalehden ja Aktian tarjoamassa Markkinaraadissa kolme kokenutta yksityissijoittajaa avasi sijoitustensa topit ja flopit. Tietokirjailijana tunnettu Karo Hämäläinen pitää suurimpana mokana sijoittamisessa, että ei lähde lainkaan sijoitusmarkkinoille.

– Suurin virhe on pelko, joka estää sijoittamisen. Toiseksi suurin virhe on pelon puute, eli että ei lainkaan ajattele riskejä. Omat suurimmat mokat ovat olleet niitä, joissa on tullut myyneeksi liian aikaisin, ja voitot ovat jääneet saamatta, Hämäläinen sanoo.

Karo Hämäläinen muistutti, että korkojen nousu on tehnyt pankkiosakkeista kiinnostavia. Myös salkunhoitaja Paavo Ahonen listasi kiinnostavia toimialoja Aktian artikkelissa.

– Esimerkiksi finanssitoimiala näyttää edelleen kiinnostavalta. Myös vaikkapa uusiutuvan energiatuotannon ja ict-alan näkymät ovat hyvät.

Aktian salkunhoitaja Nicklas Nortamo kirjoitti blogissaan korkosijoitusten kiinnostavuudesta.

– Korjausliikkeestä ja pienestä epävarmuudesta huolimatta korkosijoittajan näkökulmasta mahdollisuuksia on nyt tarjolla järkevämpään tasoon verrattuna alkuvuoteen. Sekä korko- että luottoriskistä on saatavilla hyvä korvaus.

Markkinaraadissa yksityissijoittaja Jarmo Friman kehotti sijoittamaan nyt raaka-aineisiin.

– Pelkästään ilmalennolle, auringonnousulle ja siniselle taivaalle perustuvat hype-osakkeet ovat tulleet alas. Nyt saadaan taas arvo taseelle, osingolle ja tulosnäkymille. On aika katsoa aliarvostettuja raaka-aineosakkeita, kuten litiumia, uraania ja kuparia. Osakemarkkinoilla on parasta rakastaa sitä, mikä on roskakorissa.

Karo Hämäläinen kehotti tutkimaan arvo-osakkeina hinnoiteltuja osakkeita, joissa liiketoiminta on kunnossa. Hän rohkaisi ihmisiä sijoittamaan ja hajauttamaan sekä nauttimaan sijoittamisestaan.  Sijoittajablogisti Merja Mähkä puolestaan totesi, että jos ei jaksa itse seurata osakesalkkuaan, on parasta sijoittaa rahastoon.

Parempaa ennustettavuutta yksityissijoittajille tarjoaa Aktia juuri tämänhetkiseen markkinanäkemykseen räätälöidyllä Aktia Autocall Suomi Kuponki III -sijoitustuotteella, joka tarjoaa mahdollisuuden 6,5 prosentin vuotuiseen tuottoon enintään viiden vuoden ajalta.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.