Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Aktia Autocall Suomi Kuponki III mahdollistaa hyvän tuoton maltillisellakin kurssikehityksellä

Aktia Autocall Suomi Kuponki III mahdollistaa hyvän tuoton maltillisellakin kurssikehityksellä

Maanantai 16. toukokuuta 2022 Blogit ja artikkelit

Tänään merkittäväksi tuleva Aktia Autocall Suomi Kuponki III on juuri tämänhetkiseen markkinanäkemykseen räätälöity sijoitustuote, joka tarjoaa mahdollisuuden 6,5 % vuotuiseen tuottoon enintään viiden vuoden ajalta. Sijoituksen tuotto perustuu Helsingin pörssin suurimpien yritysten kurssikehitykseen. 

Tämän tuotteen myyntiaika on päättynyt. Tuomme säännöllisesti myyntiin uusia markkinatilanteeseen räätälöityjä strukturoituja sijoitustuotteita. Tällä hetkellä myynnissä olevat tuotteemme löydät täältä

Sota Ukrainassa, odotukset korkojen noususta ja kiihtyvä inflaatio ovat painaneet osakekursseja vuoden alusta kaikkialla maailmassa. Helsingin pörssi on kärsinyt tilanteesta jopa keskimääräistä enemmän. Samalla kun riskit osakkeissa ovat nousseet, myös tuottopotentiaali riskittömästä korkomarkkinasta, kuten talletuksista, on edelleen hyvin alhainen. 

Vaikka tästä vuodesta ei yleisesti odoteta ennätyksellistä osakevuotta, odotukset ovat Aktian henkilöasiakkaiden säästämisestä ja sijoittamisesta vastaavan johtajan Thomas Lindholmin mukaan kuitenkin kohtuulliset. 

– Aktian viimeisimmän sijoitusnäkemyksen mukaan osakemarkkinoilla on edellytykset selviytyä kuivin jaloin tästä vuodesta, ja osakkeiden tuoton odotetaan yltävän 0–5 % tasoon globaalisti tänä vuonna.

Salkunhoitaja Paavo Ahonen Aktiasta näkee myös Helsingin pörssissä edelleen kiinnostavia mahdollisuuksia. Analyytikoiden konsensus on hänen mukaansa, että yhtiöiden tuloskasvu jatkuu, vaikkakin epävarmuus on nyt sodan ja inflaation myötä aiempaa suurempaa.

Esimerkiksi finanssitoimiala näyttää edelleen kiinnostavalta, ja myös vaikkapa uusiutuvan energiatuotannon ja ict-alan näkymät ovat hyvät.

– Esimerkiksi finanssitoimiala näyttää edelleen kiinnostavalta, ja myös vaikkapa uusiutuvan energiatuotannon ja ict-alan näkymät ovat hyvät.

Konepajojen tilanteessa on enemmän epävarmuutta, mutta nekin ovat Ahosen mukaan raportoineet odotuksia parempia tilauskertymiä. Jotkut toimialat, kuten kaupan ala, taas ovat hänen mukaansa hyötyneet korona-aikana, kun kuluttajat ovat käyttäneet palveluiden sijaan enemmän rahaa tavaroihin. 

– Koronarajoitukset muuttivat kuluttajien käyttäytymistä. Jää nähtäväksi, mikä vaikutus rajoitusten poistumisella tulee olemaan.

Maltillisen positiiviseen markkinatilanteeseen räätälöity sijoitusmahdollisuus

Thomas Lindholmin mukaan nyt merkittäväksi tuleva autocall-tyyppinen sijoitus on sijoittajalle mahdollisuus hyödyntää nykyistä markkinatilannetta. Sijoituksen kiinteä 6,5 % vuotuinen tuotto on sidoksissa OMX Helsinki 25 -indeksin pysymiseen vähintään nykytasollaan. Indeksi kuvaa Helsingin Pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kurssikehitystä. 

– Indeksin yritykset ovat suomalaisia suuryrityksiä, joiden Venäjä-riskit ovat jo pääosin pyyhkiytyneet niiden osakekursseista pois. Jos odotetaan kohtuullista osakevuotta, tämän tuotteen rakenne sopii hyvin. Tuotteessa yhdistyy mahdollisuus hyvään tuottoon jo osakekurssin pysyessä nykytasollaan ja suoja enintään 30 % kurssilaskua vastaan.

Jos odotetaan kohtuullista osakevuotta, tämän tuotteen rakenne sopii hyvin. Tuotteessa yhdistyy mahdollisuus hyvään tuottoon jo osakekurssin pysyessä nykytasollaan ja suoja enintään 30 % kurssilaskua vastaan.

– Sijoittajalle, joka ei usko, että Suomen osakemarkkina laskee viiden vuoden aikana yli 30 %, tämä voi olla hyvä lisä hyvin hajautettuun sijoitussalkkuun. Tämän tyyppisellle sijoitukselle suosituksemme osuudeksi salkusta on enintään 10 %, Lindholm painottaa.

Aktia on tehnyt tämän tyyppisiä markkinatilanteeseen räätälöityjä sijoitustuotteita jo useamman vuoden. Kaikki ovat Lindholmin mukaan tähän mennessä erääntyneet ennenaikaisesti tuottoehdon täytyttyä jo ensimmäisen vuoden jälkeen.

– Jos käy niin, että tuottoehto täyttyy vasta seuraavina vuosina, maksetaan sijoitukselle vuotuinen kiinteä kuponkituotto myös edeltäviltä vuosilta, mikäli indeksi pysyy vähintään lähtöpäivän tasolla. Tietysti jos tuleekin oikein hyvä osakevuosi, tässä tuotteessa ei pääse hyötymään rakettimaisesta noususta, vaan tuotto on silti sama 6,5 % vuodessa, Lindholm muistuttaa. 

Aktia Autocall Suomi Kuponki III:n merkintäaika on 16.5.-17.6.2022. Minimimerkintä on 5 000 €. 

Lisää aiheesta:
Suomi-osakkeet uuden edessä – mitä sijoittajan kannattaa huomioida?

Tämän tuotteen myyntiaika on päättynyt. Tuomme säännöllisesti myyntiin uusia markkinatilanteeseen räätälöityjä strukturoituja sijoitustuotteita. Tällä hetkellä myynnissä olevat tuotteemme löydät täältä

Aktia Autocall Suomi Kuponki III on 1–5 vuotinen sijoitustuote, jonka liikkeeseenlaskija on BNP Paribas ISSU. Osaketodistukselle ei ole asetettu vakuutta. Osaketodistukseen liittyy liikkeeseenlaskijariski, jonka toteutuessa liikkeeseenlaskija ei maksukyvyttömyyden vuoksi pysty maksamaan lainaa takaisin. Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoitetun pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Aktia Pankki Oyj ei vastaa asiakkaan sijoitustoiminnan tuloksesta. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua rahoitusvälineen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi avaintietoasiakirjasta, lainakohtaisista ehdoista ja ohjelmaesitteestä. Avaintietoasiakirja, lainakohtaiset ehdot ja ohjelmaesite ovat saatavissa Aktia Pankki Oyj:n toimipisteissä ja kotisivuilla osoitteessa www.aktia.fi.