Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Talous kiristyy vielä, mutta osakesäästämistä ei kannata lopettaa

Markkinaraati: Talous kiristyy vielä, mutta osakesäästämistä ei kannata lopettaa

Perjantai 17. kesäkuuta 2022 Markkinaraati

Suomessa on yli miljoona yksityistä osakesijoittajaa. Alkuvuosi on ollut osakemarkkinoilla rajujen liikkeiden aikaa. Osakeindeksit ovat tulleet alas niin Helsingin pörssissä kuin muuallakin. Inflaatio, korkeammat korot, korkea energian hinta, Venäjän sota Ukrainassa, työvoiman saatavuus, komponenttipula sekä pullonkaulat tuotantoketjuissa ovat päällimmäiset syyt, miksi sijoitusmarkkinoilla on nähty näin heikko alkuvuosi. 

– Alkuvuoden kurssilaskun myötä arvostustasot osakemarkkinoilla ovat selvästi aiempaa houkuttelevampia. Kurssilaskun myötä monessa laadukkaassa yhtiössä arvostuskertoimet ovat laskeneet jo liikaa suhteessa hyviin kasvunäkymiin. Esillä olleet epävarmuustekijät eivät vielä ole häviämässä minnekään, mutta kiinnostavia mahdollisuuksia on avautunut ja avautuu varmasti lisää sijoittajille lähiaikoina, Aktian osakesijoitusjohtaja Andreas Bergman kirjoitti tällä viikolla markkinakatsauksessaan.

Bergman oli mukana myös kevätkauden viimeisessä Kauppalehden Markkinaraadissa. Keskustelussa hän ennusti osakemarkkinoille pomppuista kesää, mutta hänen mukaansa Suomen ja Yhdysvaltain osakemarkkinoilla on edelleen hyviä yhtiöitä. Samalla Bergman muistutti, että korkosijoituksista on tullut pitkästä aikaa jälleen vaihtoehto osakkeille.

– Laskevien osakekurssien ei pitäisi kuitenkaan säikäyttää kuukausisäästäjää. Nythän monet osakkeet ovat halventuneet. Juuri nyt ei todellakaan kannata lopettaa osakesäästämistä, Bergman toppuutteli. 

Aktian ja Kauppalehden tarjoamassa Markkinaraadissa oli Bergmanin lisäksi mukana myös Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman sekä yrittäjä ja yksityissijoittaja Merja Mähkä. Markkinaraati jää nyt kesätauolle ja jatkuu jälleen 19.8.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.