Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Markkinaraati: Inflaatio ei voi kiihtyä loputtomiin

Markkinaraati: Inflaatio ei voi kiihtyä loputtomiin

Perjantai 19. elokuuta 2022 Markkinaraati

Osakemarkkinoihin Suomessa ja maailmalla vaikuttaa edelleen moni voimakas tekijä, kuten korkea inflaatio, nousevat korot sekä hidastuva talouskasvu tai mahdollinen taantuma. Ukrainan sota vaikuttaa Euroopan energiakriisiin. Lisäksi Yhdysvalloissa alkavat työmarkkinat jo kuumentua, mikä saattaa pitkittää inflaatiota.

Inflaatio tuo epävarmuutta osakemarkkinoille. Equity Advisor Mikko Aalto pohdiskeli tällä viikolla Aktian markkinakatsauksessa, että pahin inflaatiopiikki saattaisi olla jo takanapäin. Osakkeet ovat reagoineet tilanteeseen vaihtelevasti. 

– Epävarmassa osakemarkkinassa avautuu usein tilaisuuksia ostaa laatuyhtiöitä järkevällä hinnalla. Aktiivisesti yksittäisiä osakkeita poimimalla on heikommassakin markkinatilanteessa mahdollista löytää sijoitushelmiä markkinakohinan seasta. 

Kauppalehden ensimmäisessä lomien jälkeisessä Markkinaraadissa pohdittiin markkinatilannetta osakesijoittajan näkökulmasta. Aktian ja Kauppalehden tarjoamassa Markkinaraadissa olivat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, yksityissijoittajaksi siirtynyt Mika Heikkilä sekä salkunhoitaja Tomi Korpivaara Aktiasta.

Korpivaara muistutti, ettei inflaatio ei voi kiihtyä loputtomiin. 

– Yhdysvaltain talous on lähtenyt jo liikkeelle. Koronan aikana vaikeutuneet toimitusketjut ovat lähteneet jälleen käyntiin, minkä seurauksena osa hinnoista on alkanut laskea. Keskuspankkien ohjauskoron nostoja voidaan kyllä nähdä jatkossakin inflaation hillitsemiseksi. Tällä hetkellä korkosijoitukset ovat kiinnostava omaisuusluokka, Korpivaara totesi keskustelussa. 

Epävarmassa markkinassa arvo-osakkeet ovat Markkinaraadin mielestä kiinnostavia sijoituskohteita. Pörssisäätiön Sari Lounasmeri listasi mielestään tylsiltä kuulostavat kansanosakkeet, kuten Nordean, Nokian ja Sammon. Korpivaara lisäsi listaan myös Nesteen uusiutuvine polttoaineineen. Mika Heikkilä sanoi UPM:n olevan kiinnostava kymmenen vuoden jänteellä.

Aktian ja Kauppalehden tarjoama Markkinaraati jatkuu viikoittain 16.12. asti ennen joulutaukoa.