Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Lue lisää täältä.

Kun sekä osake- että korkosijoitukset laskevat, käännä katseesi 1980-luvun Connecticutiin

Kun sekä osake- että korkosijoitukset laskevat, käännä katseesi 1980-luvun Connecticutiin

Tiistai 25. lokakuuta 2022

Vuonna 1985 vasta 31-vuotias David Swensen sai yllättävän työtarjouksen Yale-yliopiston tukisäätiöltä. Swensen otti haasteen vastaan, ja loppu on historiaa, kuten sanonta kuuluu. Swensenin kokeiluista epälikvidien sijoitusten kanssa sai alkunsa uskomaton menestystarina, jonka osittaisena seurauksena suomalaistenkin eläkeyhtiöiden salkuista noin kolmannes koostuu tänä päivänä niin sanotuista vaihtoehtoisista sijoituksista.

Aktian asiakkaana, merkitse verkkopankissa Jos et ole vielä Aktian asiakas, varaa aika tästä

Mutta mitä nämä vaihtoehtoiset sijoitukset oikein ovat? Yleisesti ottaen vaihtoehtoisiksi lasketaan kaikki sellaiset sijoitukset, jotka eivät ole perinteisiä pörssilistattuja osakkeita tai yleisen kaupankäynnin kohteena olevia korkosijoituksia. Tällaisia voivat olla esimerkiksi infrahankkeet, kuten tuuli- ja aurinkovoimalat, reaaliomaisuus, kuten kiinteistöt tai metsä, ja erilaiset pääomasijoitukset sekä julkisen kaupankäynnin ulkopuoliset velkasijoitukset.

Niin sanottuja likvidejä vaihtoehtoisia sijoituksia taas ovat esimerkiksi absoluuttisen tuoton rahastot, eli hedge-rahastot, jotka hyödyntävät erilaisia markkinatuotosta riippumattomia strategioita ja johdannaisia suojautuakseen markkinoiden negatiiviselta kehitykseltä

Kun katsotaan, mitä markkinoilla on viime aikoina tapahtunut, nähdään, että perinteinen hajautus osakkeisiin ja korkoihin ei ole toiminut entiseen tapaan molempien omaisuuslajien arvojen laskiessa. Samanaikaisesti vaihtoehtoiset sijoitukset ovat kuitenkin säilyttäneet arvonsa paremmin ja osittain jopa kasvattaneet sitä.

Suurten sijoittajien salkuissa vaihtoehtoisista sijoituksista on muodostunut kolmas tukijalka, joka auttaa tasaamaan sijoitusten arvonvaihtelua osake- ja korkosijoitusten rinnalla. Aktia Vaihtoehtoiset -erikoissijoitusrahasto tuo suursijoittajien suosiman salkkurakenteen yhdellä sijoituksella myös kokeneemman yksityissijoittajan ulottuville.

Jokaiselle on löydettävissä hyviä ratkaisuja sijoittamiseen. Tämä on luonnollisesti vain yksi vaihtoehto. Varaa aika etätapaamiseen, niin tehdään sinulle henkilökohtainen vaurastumissuunnitelma.

Lue lisää rahastosta ja vaihtoehtoisista sijoituksista

Aktian asiakkaana, merkitse verkkopankissa Jos et ole vielä Aktian asiakas, varaa aika tästä

Tämä on mainos. Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Asiakas vastaa itse omien sijoituspäätöstensä taloudellisista tuloksista. Tulokseen vaikuttaa myös verotus, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Asiakkaan on aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustuttava sijoituskohteen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi avaintietoasiakirjasta ja markkinointiesitteestä. Markkinointiesite, avaintietoasiakirja kululiitteineen, lainakohtaiset ehdot sekä ohjelmaesite ja muut viralliset asiakirjat sekä Aktia Pankki Oyj:n sijoittajatiedote ovat saatavissa veloituksetta suomen- ja ruotsinkielisenä Aktian toimipisteissä ja osoitteessa www.aktia.fi. Rahastoa hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy, joka kuuluu Aktia-konserniin. Aktia Pankki Oyj toimii Aktia Rahastoyhtiö Oy:n asiamiehenä.