Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Tarinaosakkeet tauolla, koroilla osakkeiden tuottomahdollisuus

Markkinaraati: Tarinaosakkeet tauolla, koroilla osakkeiden tuottomahdollisuus

Perjantai 18. marraskuuta 2022 Markkinaraati

Osakemarkkinat ovat vajuneet lähelle käännepistettä. Aktian salkunhoitajan Juuso Kenkkilän mukaan markkinat odottavat käännettä ensi vuoden ensimmäiselle kvartaalille. Osakemarkkinoiden epävarmuus on tehnyt korkosijoituksista kiinnostavan vaihtoehdon osakesijoituksille.

– Nousseet korot ovat tuoneet pääomaturvatun sijoittamisen takaisin. Tässä on mennyt yli kymmenen vuotta matalampien korkojen parissa, mutta nyt korkotuottoa on taas tarjolla niin hyvin, että sillä saadaan järkevästi ostettua osakemarkkinoiden tuottoa, kiteytti Aktian strukturoitujen tuotteiden johtaja Aki Lakkisto viime maanantaina julkaistussa artikkelissa.

Kauppalehden Markkinaraati-keskustelu kuvattiin tällä viikolla poikkeuksellisesti yleisön edessä SijoittajaMessut 2022 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Markkinaraadissa keskusteltiin kotimaisista ja kansainvälisistä osakemarkkinoista. Mukana keskustelussa olivat Aktian Juuso Kenkkilän lisäksi sijoittaja ja tietokirjailija Karo Hämäläinen sekä Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Juontaja, Kauppalehden Jussi Rosendahl kyseli raadilta, joko viime viikkojen nousu osakemarkkinoilla on merkki osakemarkkinoiden käänteestä. Olisiko jo aika ostaa?

Pörssisäätiön Lounasmeri arvioi, että selkeää käännekohtaa on vaikea havaita, ja aikanaan tuleva nousu tulee olemaan pomppuista kehitystä. Karo Hämäläinen puolestaan odottaa sijoittajana finanssisektorin osakkeiden halpenemista, jotta voi ostaa niitä.

Juuso Kenkkilä arvioi, että myös korkosijoitukset yltävät osakemarkkinoiden tuotto-odotuksiin. Osakkeista hän katsoo Suomesta ja erityisesti muualta Euroopasta arvoyhtiöitä ostettavaksi salkkuun.

– Tarinayhtiöiden aika ei ole nyt. Itse ostan vakaita yhtiöitä, joilla ovat perusasiat kunnossa. Hajautusta voi hakea pienyhtiörahastoista. Pieniä yhtiöitä on hankala itse lähteä etsimään markkinoilta, Kenkkilä toteaa. 

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.