Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Uusi täysin pääomaturvattu Aktia Osakeobligaatio Eurooppa Ilmasto nyt merkittävissä

Uusi täysin pääomaturvattu Aktia Osakeobligaatio Eurooppa Ilmasto nyt merkittävissä

Keskiviikko 23. marraskuuta 2022
Aktian asiakkaana, merkitse verkkopankissa Jos et ole vielä Aktian asiakas, varaa aika tästä

Jyrkästi nousseet korot ovat pitkästä aikaa tehneet mahdolliseksi pääomaturvatun sijoittamisen, jossa voidaan hyötyä osakemarkkinoiden tuottomahdollisuuksista ilman niihin liittyvää riskiä pääoman menettämisestä. Pääomaturvattu osakesijoitus, eli osakeobligaatio, on nimittäin pohjimmiltaan korkosijoitus, vaikka sen tuotto perustuukin korkotuoton sijaan kohde-etuutena olevien osakkeiden kehitykseen.

Sijoituksen pääomaturva saadaan aikaan sijoittamalla tarvittava osa sijoitettavasta summasta kasvamaan korkoa niin, että eräpäivänä on taas kasassa koko alkuperäistä nimellispääomaa vastaava summa. Kun korkotaso on riittävän korkea, korkosijoituksesta yli jäävällä pääomalla saadaan vielä ostettua optio, joka oikeuttaa osallistumaan täysimääräisesti osakkeiden mahdolliseen nousuun sijoitusaikana. Mikäli osakkeet laskevat, optio voidaan jättää käyttämättä. Sijoitukselle ei tällöin tule tuottoa, mutta sijoitettu pääoma on kuitenkin turvattu korkosijoituksen ansiosta.

Nyt 16.12. asti merkittävissä oleva Aktia Osakeobligaatio Eurooppa Ilmasto on pääomaturvatusta sijoittamisesta kiinnostuneelle kokeneemmalle sijoittajalle tähän markkinatilanteeseen suunniteltu sijoitus, jonka tuotto perustuu eurooppalaisten vähäpäästöisten yhtiöiden kehitykseen. Viisivuotinen sijoitus tarjoaa täyden osallistumisasteen kohde-etuusindeksin tuottoon sadan prosentin pääomaturvalla. Pääomaturva on voimassa vain lainan eräpäivänä, eikä merkintäpalkkio kuulu pääomaturvan piiriin.

Tämä on luonnollisesti vain yksi vaihtoehto. Varaa aika etätapaamiseen, niin tehdään sinulle henkilökohtainen vaurastumissuunnitelma ja katsotaan, mikä on juuri sinulle sopiva tapa säästää ja sijoittaa.

Lue lisää osakeobligaatiosta

Aktian asiakkaana, merkitse verkkopankissa Jos et ole vielä Aktian asiakas, varaa aika tästä

Aktia Osakeobligaatio Eurooppa Ilmasto on 5-vuotinen sijoitustuote, jonka liikkeeseenlaskija on Barclays Bank PLC. Osakeobligaatiolle ei ole asetettu vakuutta. Osakeobligaatioon liittyy liikkeeseenlaskijariski, jonka toteutuessa liikkeeseenlaskija ei maksukyvyttömyyden vuoksi pysty maksamaan lainaa takaisin. Pääomaturva on voimassa vain lainan eräpäivänä. Pääomaturva ei kata merkintäpalkkiota. Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Rahoitusvälineen arvo voi nousta tai laskea. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Asiakas vastaa itse omien sijoituspäätöstensä taloudellisista tuloksista. Tulokseen vaikuttaa myös verotus, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Asiakkaan on aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustuttava sijoituskohteen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi avaintietoasiakirjasta ja markkinointiesitteestä. Markkinointiesite, avaintietoasiakirja kululiitteineen, lainakohtaiset ehdot sekä ohjelmaesite ja muut viralliset asiakirjat sekä Aktia Pankki Oyj:n sijoittajatiedote ovat saatavissa veloituksetta suomen- ja ruotsinkielisenä Aktian toimipisteissä ja osoitteessa www.aktia.fi.