Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Korkosijoituksista on tullut jälleen kiinnostavia

Markkinaraati: Korkosijoituksista on tullut jälleen kiinnostavia

Perjantai 9. joulukuuta 2022 Markkinaraati

Poikkeuksellinen markkinatilanne tarjoilee sijoittajalle niin uhkia kuin mahdollisuuksiakin. Mahdollisuuksiin kuuluu ehdottomasti nousevien korkojen mukanaan tuoma mahdollisuus toteuttaa osakkeisiin sidottuja sijoituksia pääomaturvatusti. 

– Nousseet korot ovat tuoneet pääomaturvatun sijoittamisen takaisin. Tässä on mennyt yli kymmenen vuotta matalampien korkojen parissa. Nyt korkotuottoa on taas tarjolla niin hyvin, että sillä saadaan järkevästi ostettua osakemarkkinoiden tuottoa., kiteytti Aktian strukturoitujen tuotteiden johtaja Aki Lakkisto Aktian artikkelissa jokin aika sitten.

Korot ja korkosijoittaminen nousi esiin myös Kauppalehden Markkinaraadissa. Raati keskusteli sijoitussuunnitelman tekemisestä sekä siitä, onko nyt oikea aika sijoittaa, vaikka taloudessa eletään epävarmoja aikoja. 

– Nousevien korkojen ympäristössä esimerkiksi yrityslainat ovat osoittautuneet kiinnostavaksi korkosijoittamisen muodoksi. Yrityslainoihin sijoittavia sijoitustuotteita löytyy sekä matalammalla että korkeammalla riskillä. Jopa pankkien määräaikaistileillä on mahdollisuus saada nyt tuottoja, Aktian varainhoidon johtaja Perttu Purhonen sanoi Markkinaraadissa.

Sijoitussuunnitelmassa otetaan kantaa siihen, miten varat sijoitetaan ajallisesti sekä tuotto-odotuksen ja riskiprofiilin mukaisesti.

– Itselläni on ydinsalkku, jossa on paljon hajautusta ja pitkä horisontti. Sitten on opportunistisempi salkku, jossa voi ottaa jo riskiäkin. Sopiva suhde näiden salkkujen välillä voi olla esimerkiksi 70/30. Esimerkkisalkun rakentaisin nyt korkosijoituksista, hajautetusta osakesalkusta sekä vaihtoehtoisista sijoituksista. Välttäisin kuitenkin juuri nyt kiinteistösijoituksia, Purhonen kertoi.

Ghost Investmentin sijoituskouluttaja Sven-Eric Holmström sanoi, että rahastosijoittaminen on vaivatonta suoriin osakesijoituksiin verrattuna. Niissä salkunhoitaja tekee taustatyön ja tapaa kohdeyhtiöitä. 
Perttu Purhonen muistutti siitä, että on tärkeää hajauttaa myös Suomen ulkopuolelle.

– Silloin Yhdysvallat on aika vahvoilla. Se heijastelee sitä, miten talouden aktiivisuus jakautuu maailmassa.

Keskustelussa oli Purhosen ja Holmströmin lisäksi mukana myös varainhoitaja Maria Östergård Käld LähiTapiolasta. 

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.