Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktia on mukana Kansalaiskyberteko-kampanjassa

Aktia on mukana Kansalaiskyberteko-kampanjassa

Tiistai 3. tammikuuta 2023 Asiakastiedotteet

Aktia on mukana Kansalaiskyberteko-kampanjassa tekemässä digitaalisesta yhteiskunnasta turvallista meistä jokaiselle – ole sinäkin.

Kansalaiskyberteko on yhteistyökumppanimme Cult Securityn perustama kampanja. Kampanjan tarkoituksena on kamppailla digiturvataitojen epäyhdenvertaisuutta vastaan ja luoda yhteiskunta, jossa jokainen osaa turvata yksityisyytensä netissä ja suojautua kasvavaa informaatiovaikuttamista ja verkkorikollisuutta vastaan. Tehdään yhdessä Suomesta digitaalinen yhteiskunta, joka on turvallinen meille kaikille. 

Kampanja rakentuu kansalaiskybertekojen ympärille. Pienten konkreettisten tekojen avulla autamme läheisiämme parantamaan digiturvataitoja. Kansalaiskyberteko.fi -sivustolta löydät 12 konkreettista tekoa ja ohjeet lapsen, nuoren, aikuisen tai vanhuksen auttamiseen. Toteuta haluamasi teko ja haasta muut mukaan jakamalla tekosi somessa tunnisteella #kansalaiskyberteko ja merkitsemällä @kansalaiskyberteko julkaisuun.

Mikä on Aktian kansalaiskyberteko? 

Meillä Aktiassa kyberturvallisuus on osa päivittäistä toimintaa sekä organisaatiokulttuuria, ja tavoitteenamme on tehdä jokaisesta aktialaisesta tietoturvallisuuden vahvin lenkki. Näin varmistamme asiakkaillemme luotettavat ja turvalliset palvelut kaikkiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin.

Toteutamme Aktiassa päivittäisen toiminnan lisäksi paljon konkreettisia kansalaiskybertekoja. Teemme yhteistyötä muiden finanssialan toimijoiden ja viranomaisten kanssa ja olemme mukana kehittämässä koko finanssialan yhteistä tietoturvakoulutusta. Lisäksi olemme osallistuneet moniin yhteistoimintaharjoituksiin, joissa harjoitellaan selviytymistä kyberhäiriötilanteista. Asiakkaiden suuntaan tulemme näkymään yhä enemmän järjestämällä kyberturvaan liittyviä webinaareja sekä viestimällä kyberturvallisesta toiminnasta.

Uskomme, että jokaisen organisaation vastuulla on olla mukana tekemässä digiturvallisuudesta uutta kansalaistaitoa, ja siksi olemme yksi kampanjan perustajajäsenistä. Koemme tärkeäksi jakaa tietoa kyberturvallisuudesta niin työntekijöille kuin asiakkaillemmekin sekä laajemmin sidosryhmäyhteisöjen kautta. Näin toteutamme arvojamme: rohkeasti, osaavasti ja yhdessä.  

Lisätietoa

Löydät lisätietoa kampanjasta osoitteesta kansalaiskyberteko.fi . Lisäksi voit seurata kampanjaa sosiaalisessa mediassa nimimerkillä @kansalaiskyberteko. Kampanjan perustajajäsenenä ja kummiorganisaationa Aktia viestii kampanjasta yhdessä muiden hankekumppanien kanssa läpi vuoden myös omissa somekanavissaan.

Nyt on siis aika tehdä oma kansalaiskyberteko, sillä turvallisuutemme ja tulevaisuutemme on meistä kiinni – erityisesti digimaailmassa.