Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Asuntomarkkinoilla on ostajan markkinat

Markkinaraati: Asuntomarkkinoilla on ostajan markkinat

Perjantai 3. helmikuuta 2023 Markkinaraati

Omistusasuntojen kauppa hiipui viime vuonna, mikä on tehnyt asunnon ostamisesta houkuttelevan. Samaan aikaan myös vuokramarkkinoilla on vuokralaisilla runsaasti valinnanvaraa. Asuntosijoittajaa ovat koetelleet nousevat kustannukset ja markkinaehtoisten vuokrien laskupaine.

Aiheesta keskusteltiin Kauppalehden Markkinaraadissa. Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtaja Sanna Hughes totesi, että asuntosijoittajilta ei ole kuulunut viestejä, että asuntoja olisi jouduttu pakkomyymään. Sijoittajat pyrkivät lyhentämään lainojaan kohonneiden korkojenkin aikana.

– Korkojen muutos on ollut voimakas, mutta suomalaiset eivät ainakaan vielä ole merkittävässä määrin hyödyntäneet lyhennysvapaita jaksoja. Velan säntillinen lyhentäminen nähdään tärkeänä, eikä taloudellinen tilanne ole vajonnut niin huonoksi, että lyhennysvapaille olisi vielä suurta tarvetta, Aktian pääekonomisti Lasse Corin sanoi äskettäin Aktian  artikkelissa.

Markkinaraati-keskustelussa olivat Hughesin lisäksi mukana myös Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola ja Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.