Siirry sisältöön Siirry chattiin
Finnair Visa -sovelluksen aktivoinnissa käytettävä kertakäyttöinen vahvistuskoodi ei tällä hetkellä saavu asiakkaille.

Vikaa korjataan parhaillaan. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Markkinaraati: Kiinan ja Yhdysvaltain välit vaikuttavat maailmantalouteen

Markkinaraati: Kiinan ja Yhdysvaltain välit vaikuttavat maailmantalouteen

Maanantai 6. maaliskuuta 2023 Markkinaraati

Maailmankauppa on hidastanut ja poliittiset jännitteet suurten valtiollisten toimijoiden välillä ovat kasvaneet. 

– Viime vuoden lopulla maailmankauppa väheni selvästi, kolmessa kuukaudessa lähes neljä prosenttia. Tätä enemmän se on heikentynyt aiemmin vain globaalin finanssikriisin aikaan vuonna 2008 sekä koronapandemiassa vuonna 2020, Aktian pääekonomisti Lasse Corin kirjoitti markkinakatsauksessaan viime viikolla.

Kauppalehden Markkinaraati-keskustelussa keskusteltiin tällä viikolla erityisesti Kiinan roolista maailmantaloudessa ja kansainvälisissä suhteissa. 

– Kiinan ja Yhdysvaltain välillä on kylmä sota. Siinä taistellaan yhteiskuntajärjestelmän erinomaisuudesta, teknologiasta ja taloudesta, mutta myös sotilaallisesta mahdista. Toivottavasti se ei muutu kuumaksi sodaksi esimerkiksi Taiwanilla. Sillä olisi merkittävät vaikutukset myös maailmantalouteen, Nordic West Officen toimitusjohtaja Risto E. J. Penttilä sanoi keskustelussa.

Alma Median ja Aktian yhdessä tuottamassa keskustelussa olivat mukana myös Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu sekä kansainvälisen kaupan ja kauppapolitiikan vaikuttamisesta sekä sitä tukevasta yhteistyöstä vastaava johtaja Timo Vuori Elinkeinoelämän keskusliitosta. 

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.