Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä. Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Markkinaraati: Eurooppalaiset pankit ovat isoja yhdysvaltalaispankkeja paremmassa kunnossa

Markkinaraati: Eurooppalaiset pankit ovat isoja yhdysvaltalaispankkeja paremmassa kunnossa

Perjantai 24. maaliskuuta 2023 Markkinaraati

Talletuspako kaatoi äskettäin yhdysvaltalaisen SVB-pankin. Epävarmuus iski toimialaan laajemminkin. Pankkien omistusjärjestelyjä tehtiin ongelmien laajenemisen estämiseksi.

– Eurooppalaiset pankit ovat kireän sääntelyn seurauksena isoja yhdysvaltalaispankkeja paremmassa kunnossa. Korkojen nousun ja parantuneen korkokatteen seurauksena niiden liiketoiminta on vahvistunut, Aktian markkinakatsauksessa kirjoitettiin äskettäin.

Kauppalehden Markkinaraadissa keskusteltiin tällä viikolla pankkien vakavaraisuudesta sekä määräaikaistalletuksista ja lyhyen koron rahastoista.

– Pankkien korkotodistuksiin sijoittavissa rahastoissa luottoriskimarginaalit ovat voineet hieman leventyä. Toisaalta taas arvot ovat nousseet. Korkoinstrumenteissa on monta liikkuvaa osaa, mutta ne ovat joustavia ja hajautettuja instrumentteja, joissa riski on matala, totesi Kauppalehden Markkinaraati-keskustelussa mukana ollut sijoittamisen myyntijohtaja Thomas Lindholm Aktiasta.

Markkinaraadissa olivat Lindholmin lisäksi mukana myös työeläkevakuutusyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Helenius sekä ekonomisti Markus Aaltonen Suomen Pankista.

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.