Siirry sisältöön Siirry chattiin
Muutoksia asiakaseduissa - edellyttää asiakkailta toimenpiteitä 30.6.2024 mennessä

Muutoksia asiakaseduissa - edellyttää asiakkailta toimenpiteitä 30.6.2024 mennessä

Maanantai 25. maaliskuuta 2024 Asiakastiedotteet

Päivitämme asiakasetujamme 1.6.2024 alkaen. Päivityksen myötä Etuasiakkaan ja Nuorisoasiakkaan (18–26-vuotiaat) etuhintaisen päivittäisasioinnin palvelukokonaisuuden edellytyksenä ovat käyttötili, Aktian verkkopankki, Aktia Mobiilipankki ja Aktia ID -tunnistussovellus. Muut asiakasetujen edellytykset pysyvät ennallaan. Olemme yhteydessä joko verkkopankkiviestillä tai kirjeellä asiakkaisiin, jota asia koskee.

Jos olet Etuasiakas tai Nuorisoasiakas ja haluat varmistaa, että päivittäisasioinnin palvelukokonaisuuden edullinen hinta säilyy ennallaan, lataathan Aktia ID -tunnistussovelluksen älypuhelimesi tai tablettisi Google Play tai App Store -sovelluskaupasta 30.6.2024 mennessä. Jos käytössäsi ei vielä ole Aktian verkkopankkia, haethan ensin verkkopankkitunnuksia täyttämällä lomakkeemme toisen pankin tunnuksilla. Jos sinulla ei ole toisen pankin tunnuksia, voit hakea pankkitunnuksia varaamalla ajan toimipisteellemme. Ajanvaraus tehdään puhelimitse numerossa 010 247 010 arkisin klo 8–18. Huomaathan, että toimipisteellä tunnistaudutaan joko passilla tai henkilökortilla (ajokortti ei kelpaa vahvaan tunnistautumiseen).  Voit ladata Aktia ID:n pankkitunnusten saapuessa sinulle postissa. 

Näin hinnoittelu muuttuu

Etuasiakkaat

PalveluEtuasiakkuuden hinta 1.6.2024 alkaen, eur/kkHinnaston mukainen palveluhinta 1.6. alkaen eur/kk, jos Etuasiakkuuden päivitetyt ehdot eivät täyty
Päivittäisasioinnin kokonaisuus6,008,50 / 9,50 / 19,50 (Platinum-kortilla)
Käyttötilisis.2,50
Verkko- ja mobiilipankki + Aktia IDsis.2,00
Aktia Credit/Debit- tai Debit-korttisis.4,00 / 5,00
Aktia Platinum -kortti+5,00* tai +10,0015,00

*Jos säästät kuukausittain Aktian rahastoihin, vakuutuksiin tai ASP-tilille vähintään 200 eur/kk tai jos sinulla on sijoituksia Aktian rahastoissa (sisältää myös vakuutuskuoressa olevat sijoitukset) vähintään 20 000 euron arvosta.

Nuoret (18-26v)

PalveluAsiakasetu: 
Nuoret 18-26v, eur/kk
Hinnaston mukainen palveluhinta 1.6. alkaen eur/kk, jos Nuoret-asiakasedun päivitetyt ehdot eivät täyty
Käyttötili0,002,50
Verkko- ja mobiilipankki + Aktia ID0,002,00
Aktia Credit/Debit-, Debit- tai Credit-kortti0,004,00 / 5,00 / 5,00 / 2,00

Katso koko hinnasto täältä.

Tunnistautumalla Aktia ID -sovelluksella saat päivittäispalvelut edullisemmin

Tämän muutoksen myötä haluamme tukea muutosta, jossa yhä useampi asiakkaamme käyttää älypuhelinta laajasti erilaisiin palveluihin. Tällöin on luontevaa käyttää Aktia ID:tä palveluihin tunnistautumiseen.

Lue lisää Aktia ID:stä
Miten saan Aktia ID:n käyttööni?

Lataa iPhonelle Lataa Androidille

Aktia ID on helpompi ja turvallisempi tapa tunnistautua

Aktia ID on älypuhelimelle tai tabletille ladattava vahvaan tunnistautumiseen käytettävä sovellus, jonka avulla voit kirjautua Aktian tarjoamiin sähköisiin palveluihin sekä viranomaisten ja yritysten tarjoamiin vahvaa tunnistusta edellyttäviin palveluihin (esim. Kela, OmaKanta, Vero.fi). Sovelluksella voit myös tunnistautua tehdessäsi korttimaksuja verkossa. 

Laajennamme sovelluksen käyttökohteita jatkuvasti, ja luovumme avaintunnuskorteista kokonaan vuoden 2024 aikana. Painetut kortit on helppo kopioida tai varastaa, eivätkä ne enää vastaa nykyisiä tietoturvavaatimuksia ilman ylimääräistä lisävahvistusta. Sovelluksella tunnistautuminen on paitsi turvallisempaa, myös helppoa – et tarvitse erillistä avaintunnuskorttia, ja voit halutessasi käyttää sovelluksessa PIN-koodin näppäilyn sijaan myös sormenjälki- tai kasvojentunnistusta. 

Muut asiakasetujen edellytykset pysyvät ennallaan

1.6.2024 lähtien Etuasiakkuuden edellytyksenä on käyttötili, verkkopankki, Aktia Mobiilipankki ja Aktia ID sekä talletuksia ja/tai lainoja ja/tai rahastosijoituksia Aktiassa yhteensä vähintään 10 000 euron arvosta. Myös vakuutuskuoressa olevat sijoitukset huomioidaan.

Näiden lisäksi sinulla on käytössäsi vähintään kaksi Aktian palvelua seuraavilta osa-alueilta:

  • kuukausisäästäminen (rahasto-, vakuutus- ja ASP-säästäminen)
  • sijoitus (rahasto- tai vakuutuskuoressa oleva sijoitus)
  • talletus (määräaikaistalletus, säästötalletus, debentuurilaina tai korkosidonnainen vakuutus)
  • henkilöturva (henkivakuutus, lainaturva, tilapäinen tai pysyvä työkyvyttömyysvakuutus)
  • maksukortti (Aktia Credit/Debit -kortti/-rinnakkaiskortti tai Aktia Debit -kortti). Huomioithan, että Aktian yhteistyökortti Finnair Visa Credit ei ole valittavissa asiakkuuspaketin maksukortiksi.
  • Aktia Wallet
  • vakuudellinen laina

 

Luottokorttien minimilyhennysprosentti muuttuu 3 prosentiksi

1.6.2024 alkaen Aktian luottokorttien minimilyhennysprosentti on 3 prosenttia. Uusi minimilyhennysprosentti koskee Aktia Credit/Debit-, Aktia Platinum Credit/Debit-, Aktia World Elite Private Banking Credit/Debit-, Aktia Credit- ja Finnair Visa Credit -korttia. Muutoksen myötä luottokorttisopimusten minimilyhennysprosentit muuttuvat seuraavasti.

Nykyinen minimilyhennysprosentti Uusi minimilyhenysprosentti 1.6.2024 alkaen
100 % 3 %
5 % 3 %

Huomioithan, että muutoksen jälkeen korttilaskultasi laskutetaan aina minimilyhennyserä (vähintään 30 euroa tai 3 prosenttia kokonaissummasta). Jos olet valinnut e-laskun maksu¬säännöksi ”Maksu veloitetaan tililtä automaattisesti”, sinulta veloitetaan automaattisesti minimilyhennys. Voit kuitenkin halutessasi maksaa joko laskulle valmiiksi merkityn minimilyhennyksen tai minkä tahansa summan minimilyhennyksen ja laskun kokonaissumman väliltä.

Sopimuksesi jatkuvat automaattisesti uusilla ehdoilla, jotka astuvat voimaan 1.6.2024. 

Jos et hyväksy muutoksia, sinulla on oikeus irtisanoa Aktia-korttisopimus 31.5.2024 mennessä. Korttisopimuksen irtisanot helposti Aktian verkkopankin Kortit-osiossa kohdassa Lopeta kortti. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme verkko- tai mobiilipankin viestitoiminnon kautta. Voit kirjautua Aktian verkkopankkiin myös muilla suomalaisilla tunnistautumisvälineillä. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme numerossa 010 247 010* (arkisin 8–18).
Jos sinulla on Finnair Visa Credit, etkä hyväksy muutoksia, sinulla on oikeus irtisanoa sopimuksesi 31.5.2024 mennessä ilmoittamalla siitä meille Finnair Visa -sovelluksen suojatulla viestitoiminnolla tai soittamalla Aktia Finnair -asiakaspalvelun numeroon 010 247 050* (arkisin 8–18). 

Kun tarvitset meitä

Jos sinulla on kysymyksiä aiheeseen liittyen, voit lähettää meille viestin mobiili- tai verkkopankin viestitoiminnon kautta, kysyä apua kotisivujemme robottiavustaja Aktiabotilta, tarkistaa Usein kysytyt kysymyksemme tai soittaa asiakaspalveluumme.