Siirry sisältöön Siirry chattiin
Luottokorttien minimilyhennysprosentti muuttuu – miten tämä vaikuttaa minuun asiakkaana?

Luottokorttien minimilyhennysprosentti muuttuu – miten tämä vaikuttaa minuun asiakkaana?

Keskiviikko 17. huhtikuuta 2024 Blogit ja artikkelit

1.6.2024 alkaen Aktia ottaa käyttöön 3 prosentin minimilyhennyksen kaikissa luottokorteissa. Uusi minimilyhennysprosentti koskee Aktia Credit/Debit-, Aktia Platinum Credit/Debit-, Aktia World Elite Private Banking Credit/Debit-, Aktia Credit- ja Finnair Visa Credit -korttia. 

Muutoksen myötä kaikkien luottokorttisopimusten minimilyhennys muuttuu 3 prosentiksi. Tämä tarkoittaa, että laskulla näytettävä minimilyhennysprosentti eli laskun vähimmäislyhennyserä on 3 prosenttia velkasaldosta. Voit jatkossakin niin halutessasi maksaa pois laskutuskauden velkasaldon kokonaisuudessaan eräpäivänä. 

Voit muuttaa laskun loppusumman mobiili- tai verkkopankissa 

Jos sinulla on käytössäsi e-lasku ja haluat maksaa minimilyhennystä suuremman summan, sinun tulee muuttaa maksun määräksi summa, joka voi olla mitä tahansa minimilyhennyksen ja koko velkasaldon väliltä. Käyttämäsi velkasaldon näet laskulta. Muutoksen voit tehdä mobiili- tai verkkopankissa. Laskutuskautena tehdyt korttiostokset ovat jatkossakin korottomia seuraavaan eräpäivään saakka. 

Muutos on suurin e-laskua käyttäville asiakkaille, joiden minimilyhennysprosentti on ollut aiemmin 100, ja jotka ovat valinneet maksusäännöksi ”Maksu veloitetaan tililtä automaattisesti”. Jos et muuta maksun määrää, tililtäsi veloitetaan eräpäivänä automaattisesti 3 prosenttia velkasaldosta. Halutessasi voit vaihtaa verkkopankissa e-laskun maksusäännöksi ”Haluan aina vahvistaa maksun”, jolloin maksua ei veloiteta tilitä ennen kuin olet vahvistanut sen.

Tarkasta aina luottokorttilasku

On hyvä muistaa, että kaikki laskut, varsinkin luottokorttilaskut ja laskujen maksutapahtumat, tulee tarkastaa kuukausittain. 

Aktian korttiehdoissa mainitaan, että asiakas on velvollinen tarkistamaan maksutapahtumat laskultaan ja että oikeudettomat maksut tulee viipymättä reklamoida. Sinun tulee reklamoida oikeudettomat tapahtumat 13 kuukauden kuluessa tapahtumasta, ja jos laskuja ei tarkisteta, tämä aika voi helposti mennä umpeen. Nopea reagointi parantaa oikeusturvaasi.

Kysymyksiä ja vastauksia muutoksesta löydät linkin takaa kohdasta Lyhennysprosentin muutos.

Lue lisää muutoksista

Lue myös: Muutoksia asiakaseduissa - edellyttää asiakkailta toimenpiteitä 30.6.2024 mennessä