Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tiedote Carnegie Asia -rahaston sulautumisesta Carnegie Indienfond -sijoitusrahastoon

Tiedote Carnegie Asia -rahaston sulautumisesta Carnegie Indienfond -sijoitusrahastoon

Keskiviikko 15. toukokuuta 2024 Asiakastiedotteet

Carnegie Fonder AB on ilmoittanut Aktia Pankki Oyj:lle Carnegie Asia -rahaston sulautumisesta vastaanottavaan Carnegie Indienfond -rahastoon. Carnegie Asia -rahastoon ei ole mahdollista tehdä lisämerkintöjä. Sulautuminen toteutetaan 11. heinäkuuta 2024. Sulautuminen ei edellytä osuudenomistajilta toimenpiteitä.

Säännölliset rahastosäästösopimukset sulautuvassa rahastossa siirretään vastaanottavaan rahastoon, jos rahastosäästösopimuksen tekijä ei vaihda rahastoa, johon säästö kohdistuu tai lopeta sopimustaan viimeistään 26.6.2024. 

Lunastus ennen muutosta ja muut tiedot

Jos osuudenomistaja haluaa lunastaa osuutensa sulautuvassa rahastossa tai vaihtaa ne jonkin toisen Aktia Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoiman rahaston osuuksiksi, tulee toimeksianto lunastuksesta tai rahasto-osuuksien vaihdosta jättää 26. kesäkuuta 2024 klo 15.00 mennessä. Muussa tapauksessa toteutamme sulautumisen ja osuudenomistajalle kirjataan sulautumispäivänä rahasto-osuuksia vastaanottavasta rahastosta samasta markkina-arvosta kuin mitä osuudenomistajalla oli Carnegie Asia -rahastoa. Emme veloita palkkiota lunastuksesta tai rahasto-osuuksien vaihdosta sulautuvan rahaston osuudenomistajilta, jotka haluavat lunastaa tai vaihtaa omistuksensa rahastossa 26.5.–26.6.2024 välisenä aikana. 

Pyydämme huomioimaan, että rahasto-osuuksien myynnillä tai vaihdolla saattaa olla veroseuraamuksia osuudenomistajille.

Osuudenomistajia tiedotetaan asiakaskirjeellä. Säännöllisen rahastosäästäjien tulee tutustua Carnegie Indienfond -rahaston avaintietoasiakirjaan. Rahaston säännöt ja rahastoesite löytyvät rahastokohtaisilta sivuilta