Korkorahastot

Korkorahastot sijoittavat pääosin korkoa tuottaviin kohteisiin. Korkorahastot voidaan jakaa pitkän koron ja lyhyen koron rahastoihin riippuen niiden sijoituskohteista. Korkorahastot tarjoavat yleensä sijoittajalleen pienemmän riskin kuin osakerahastot ja pitkän koron voivat siksi sopia jo keskipitkän ajan sijoitukseksi. Lyhyen koron rahastot sopivat myös lyhyemmän aikavälin sijoituskohteiksi. Korkosijoitukset ovat yleensä hyvä sijoitus silloin kun osakekurssit ovat laskussa ja päinvastoin. Siksi varojen hajauttaminen korkoihin ja osakkeisiin kannattaa aina pitää mielessä sijoituksia tehtäessä.
 
Aktia on Vuoden Korkovarainhoitaja 2020. Aktia voitti Morningstarin Suomen Awards 2020 -kilpailussa Vuoden korkovarainhoitaja -sarjan. Aktian korkovarainhoito on ollut säännöllisesti Morningstarin mittausten kärjessä jo vuodesta 2013 lähtien. Lue lisää Aktiasta korkovarainhoitajana täältä: Parasta korkovarainhoitoa
 
Aktialla on laaja valikoima korkorahastoja. Perinteisten valtionlainarahastojen lisäksi voit sijoittaa esimerkiksi pelkästään kehittyvien valtioiden tai yritysten lainoihin sijoittaviin korkorahastohin. Sinun tulee aina tarkasti tutustua rahaston materiaaliin ennen lopullista sijoituspäätöstä, jotta valitsemasi säästökohteen sijoitussuuntaus on sinulle tuttu.
 
Pitkien korkorahastojen tuotto-odotus on pitkällä aikavälillä historiallisesti rahaston sijoitussuuntauksesta riippuen n. 2–6 % vuodessa. Korkorahastot kuuluvat yleensä riskiluokkiin 1-4.
 
Tutustu rahastoihimme.