Osakerahastot

Osakkeisiin sijoittavat rahastot sijoittavat tyypillisesti sijoitusstrategiansa mukaisesti esimerkiksi tietylle maantieteelliselle alueelle tai jollekin tietylle toimialalle. Osakkeisiin liittyy perinteisesti suurimpien tuottojen mahdollisuus, mutta myös riskit tässä omaisuusluokassa ovat suurimmat. Osakerahastot tarjoavat hyvän vaihtoehdon myös sijoittajalle, joka suosii suoraa osakesijoittamista, koska rahastossa sijoitukset hajautetaan yleensä laajemmin eri kohteisiin.
 
Mikäli säästät pitkällä aikavälillä, on tärkeää säilyttää varojesi ostovoima (inflaatioturva). Historiallisesti osakerahastot ovat antaneet pitkällä aikavälillä sekä parhaan inflaatioturvan että tuoton. Sijoittaessasi osakerahastoihin, tulee sinun kuitenkin hyväksyä, että sijoituskohteesi arvo voi varsinkin lyhyellä aikavälillä heilahdella voimakkaasti.    
 
Osakerahastojen tuotto-odotus on pitkällä aikavälillä historiallisesti rahaston sijoitussuuntauksesta riippuen n. 6–10 % vuodessa. Osakerahastot kuuluvat yleensä riskiluokkiin 5-7.