E-lasku

E-lasku on paperiton vaihtoehto perinteiselle laskulle ja e-lasku sisältää samat tiedot kuin paperinen lasku.

E-laskut lähetetään valmiiksi täytettyinä Verkkopankkiisi, jossa tarkastat ja tarvittaessa hyväksyt ne. Jos haluat päästä vielä helpommalla, valitse e-laskusopimusta tehdessäsi vaihtoehto, jossa e-laskut veloitetaan automaattisesti tililtäsi. Voit myös itse määritellä automaattiseen maksamiseen euromääräisen rajan, jonka ylittävät laskut haluat itse erikseen hyväksyä.

Kun olet tehnyt uuden sopimuksen esimerkiksi sähköyhtiösi kanssa, voit saada sähköyhtiöltäsi verkkopankkiisi myös ehdotuksen e-laskusta, siis jo ennen ensimmäistäkään paperilaskua. Hyväksyessäsi e-laskuehdotuksen saat sähkölaskusi suoraan e-laskuna verkkopankkiisi tämän jälkeen.

E-lasku lähetetään verkkopankkiisi hyvissä ajoin ennen eräpäivää, huomaat verkkopankit Laskut-osion ylälaidassa ilmoituksen saapuneista e-laskuista ja e-laskuehdotuksista.

Voit halutessasi ottaa käyttöösi maksullisen lisäpalvelun, jolla saat sähköpostiisi tai matkapuhelimeesi viestin saapuneesta e-laskusta.

Monipuolinen e-lasku

Valitse maksutapa maksutottumustesi mukaan. Sujuvin ja yksinkertaisin vaihtoehto on automaattinen maksu. Silloin lasku veloitetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä ilman, että sinun tarvitsee tehdä mitään. Tämä sopii erityisesti toistuviin laskuihin, kuten puhelin- ja sähkölaskuihin.

Halutessasi voit määritellä tietyille laskuille euromäärän, jonka alittavat laskut veloitetaan automaattisesti tililtäsi ja jonka ylittävät laskut sinun pitää hyväksyä maksuun. Voit myös tarkastaa ja hyväksyä laskut itse. Tarvittaessa voit muuttaa laskun eräpäivää tai summaa tai poistaa laskun*.

E-laskun edut

  • E-laskun tiedot on valmiiksi täytetty maksupohjaan, sinun ei tarvitse näppäillä pitkiä viite- ja tilinumeroita maksaessasi laskua verkkopankissa.
  • Pankki arkistoi e-laskusi puolestasi automaattisesti kahden vuoden ajan ja halutessasi jopa kuudeksi vuodeksi.
  • E-lasku on maksuton
  • Turvallinen maksutapa, jossa pankit tunnistavat e-laskun lähettäjän ja maksajan.
  • Automaattinen maksu, laskun maksu toteutuu laskun eräpäivänä silloin, kun olet sen itse hyväksynyt.

* Muista kuitenkin, että maksuvastuusi laskuttajalle säilyy.
 

Katso videolta miten e-lasku otetaan käyttöön
 

 

 


E-lasku yleiset ehdot 11.9.2018
Lue lisää E-laskuista Finanssiala ry:n verkkosivulta