Siirry sisältöön Siirry chattiin

Verkossa ostaminen on entistä turvallisempaa – Toinen maksupalveludirektiivi PSD2

Tiistai 2. helmikuuta 2021 Asiakastiedotteet

Olet ehkä huomannut, että yhä useammin tehdessäsi verkko-ostoksia sinua pyydetään vahvistamaan korttimaksu?

Vaatimus vahvasta tunnistamisesta verkko ostoksien yhteydessä tulee toisesta maksupalveludirektiivistä PSD2 ja tämä otetaan käyttöön alkuvuodesta 2021. Vaatimus niin sanotusta kaksivaiheisesta tunnistamisesta tarkoittaa käytännössä sinulle kortinkäyttäjänä, että sinun tulee aina vahvistaa maksusi verkossa tunnistautumalla avainlukukortilla ja SMS-lisävahvistuksella tai vielä helpommin Aktia Wallet -sovelluksella.

Aktivoi Wallet-varmenne Aktia Wallet -sovelluksessa klikkaamalla "Valikko" ja valitsemalla "Maksa verkossa". Tämän jälkeen aktivoit Wallet-varmenteen. Aktivointi tulee tehdä ennen kuin teet ostoksia verkossa kortillasi. Lataa sovellukset maksutta Google Play tai App Store -sovelluskaupasta.

Jos verkkokauppa ei tarjoa asiakkaan vahvaa tunnistamista, ostosi voidaan evätä.

Tehdessäsi maksun verkossa tiedät maksun olevan turvallinen nähdessäsi logon Mastercard Identity Check (aiemmin Mastercard SecureCode). Vaatimus vahvasta tunnistamisesta korttimaksuissa vähentää petosten tai väärinkäytöksen riskiä. 

Korttiturvallisuuden tärkeys!

Kortin käyttäminen ja asiointi verkossa on turvallista, kun pidät mielessäsi muutamat perusasiat. Tärkeintä on muistaa, että tunnuslukuja tai korttitietoja ei pidä luovuttaa kenellekään toiselle. Huolehdithan myös, että käyttämäsi laitteen tietoturva on ajan tasalla. Pankki tai viranomaiset eivät koskaan kysy pankkitietojasi puhelimitse tai verkossa. Mikäli epäilet että korttisi on joutunut väärin käsiin, tai toisella tavalla olla väärinkäytetty sinun tulee heti sulkea korttisi soittamalla sulkupalveluumme.