Siirry sisältöön Siirry chattiin
Aktian nimissä lähetetään aktiivisesti huijausviestejä. Myös huijausverkkolaskuja on liikkeellä.

Aktian nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa ilmoitetaan, että ”sinulla on uusi päivitys”, ja pyydetään kirjautumaan. Linkki ohjaa valesivustolle, joten älä klikkaa linkkiä!

Useat yhtiöt ovat saaneet huijauslaskuja ja laskuissa pyydetään suorittamaan maksamatta jäänyt lasku heti.
Muistutuksena asiakkaillemme, että laskut pitää aina avata ja tarkastaa huolellisesti ennen maksamista, sillä huijauslaskut ovat kehittyneet viime vuosina, ja ne ovat yhä vaikeammin tunnistettavissa.

Lue lisää turvallisesta asioinnista täältä.

 

Aktia Bioteollisuus -rahasto keräsi heti ensimmäisellä kierroksella 68 miljoonan euron pääomat – sijoittajien kiinnostus vaikuttavuussijoittamiseen vahvaa

Aktia Bioteollisuus -rahasto keräsi heti ensimmäisellä kierroksella 68 miljoonan euron pääomat – sijoittajien kiinnostus vaikuttavuussijoittamiseen vahvaa

Maanantai 20. kesäkuuta 2022 Blogit ja artikkelit

Tämä on mainos. Tutustu ennen lopullisten sijoituspäätösten tekemistä vaihtoehtorahaston rahastosopimukseen ja AIFM-lain 12 luvun mukaisiin olennaisiin ja riittäviin tietoihin.

Aktian järjestyksessään toinen pääomarahasto Aktia Bioteollisuus I Ky (”rahasto”) keräsi ensimmäisellä varainhankintakierroksella pääomia noin 68 miljoonaa euroa. Rahasto toteutti ensimmäisen sulkeutumisen kesäkuun alussa ja Aktian varainhoidon asiakkaiden suuri kiinnostus rahastoa kohtaan siivitti myös sen sijoituskohteen Taaleri Bioindustry Fund I Ky:n (”kohderahasto”) tavoitekokoonsa 80 miljoonaan euroon jo ensimmäisellä varainhankintakierroksellaan. Samalla kohderahaston ankkurisijoittajaksi liittyi valtion omistama Ilmastorahasto - The Finnish Climate Fund 10 miljoonalla eurolla. Myös Aktian vaikuttavuussijoittamisen rahasto Aktia Impakti sijoitti rahastoon.

Bioteollisuus-rahasto on vaikuttavuussijoittamisen edelläkävijä, ja se luokitellaan EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen 9 artiklan mukaiseksi, niin sanotuksi tummanvihreäksi rahastoksi.

Kohderahasto aikoo sijoittaa joko valmiisiin tai rakennusvaiheessa oleviin teollisen mittakaavan tuotantolaitoksiin, joilla voidaan nopeuttaa bioteollisuuden tuotannon kasvua Suomessa ja ulkomailla. Sijoitusten avulla mahdollistetaan teknologioita ja innovaatioita, joita tarvitaan kestävämmän tulevaisuuden rakentamisessa. Samalla tuetaan suomalaista yrittäjyyttä ja innovaatioita, luodaan työpaikkoja Suomeen ja tuetaan kotimaisen bioteollisuusmarkkinan kasvua.

Aktian pääomarahastoliiketoiminnan johtaja Jarkko Sirenius kertoo varainhankintakierroksen onnistuneen hienosti:

– Yhteistyössä Taalerin kanssa haluamme tarjota asiakkaillemme mielenkiintoisia vaikuttavuussijoittamisen mahdollisuuksia. Bioteollisuus on voimakkaasti kasvava markkina, ja uusi rahasto tuo erinomaisen lisäyksen vaihtoehtoisten sijoitusten tarjontaamme. Näemme vahvaa sijoittajakiinnostusta kestävää kehitystä edistäviin vaikuttavuussijoittamisen mahdollisuuksiin.

Sijoittamiseen liittyy riski sijoitetun pääoman menettämisestä osittain tai kokonaan. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Esimerkkilaskelman perusteella ei voi muodostaa luotettavia oletuksia tulevasta tuotto- tai arvonkehityksestä. Rahoitusvälineen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Aktia Pankki Oyj ei vastaa asiakkaan sijoitustoiminnan tuloksesta. Asiakkaan tuleva sijoitustoiminnan tulos riippuu verotuksesta, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustuarahoitusvälineen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi vaihtoehtorahaston rahastosopimuksesta ja AIFM-lain 12 luvun mukaisista olennaisista ja riittävistä tiedoista. Rahastosopimus, AIFM-lain 12 luvun mukaiset olennaiset ja riittävät tiedot, voitonjakolainojen ehdot, avaintietoesitteet ja muut viralliset asiakirjat sekä Aktia Pankki Oyj:n sijoittajatiedote ovat saatavissa veloituksetta suomen- ja ruotsinkielisenä Aktian toimipisteissä.